Μονάδα Ιατρικής Ακριβείας Κρήτης, ελπιδοφόρο ξεκίνημα
το ίδρυμα τεχνολογίας έρευνας όπου θα είναι η έδρα της ΜΙΑ Κρήτης

Τη Πέμπτη (13/9), έγινε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, η εναρκτήρια ημερίδα για τη λειτουργία της Μονάδας Ιατρικής Ακριβείας Κρήτης (ΜΙΑ Κρήτης), την οποία ανακοίνωσε επίσημα ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας-Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που θα αναβαθμίσει με τον χρόνο την αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα.

Στη συγκρότηση της ΜΙΑ Κρήτης συμμετέχουν από την Ιατρική Σχολή το Εργαστήριο Κλινικής Αιματολογίας – Μελέτης Αιμοποίησης, το Εργαστήριο Μεταφραστικής Ογκολογίας και το Εργαστήριο Παθολογικής – Ανατομικής, και από το ΙΤΕ το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ), ενώ η δράση της προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες μορφές καρκίνου με την συνεργασία ογκολογικών κλινικών και περιστατικών από όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Έρευνας Καινοτομίας, δημιουργούνται 4 μονάδες Ιατρικής Ακριβείας σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων η μία εγκαινιάστηκε τη Πέμπτη.

Η Μονάδα Ιατρικής Ακριβείας Κρήτης θα λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το Υπουργείο Υγείας.

Η λειτουργία της ΜΙΑ Κρήτης θα υποστηριχθεί την επόμενη διετία με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους μεγαλύτερη των 1,3 εκ. €.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos