μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων μητρόπολης Πέτρας, θεμελίωση
η πλάκα μόλις έχει μπει στα θεμέλια

Θεμελιώθηκε με κάθε επισημότητα, στην Αγία Παρασκευή Λατσίδας, έξω από τη Νεάπολη, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων η Μεγάλη Παναγία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Η μονάδα έχει προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ, και είναι ενταγμένη στο ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες.

Αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, ο οποίος στη αμέσως μετά αναφέρθηκε στο έργο αυτό ως συνέχεια των ήδη υπαρχουσών αντίστοιχων δομών της Μητρόπολης, όπως το Γηροκομείο στο Τζερμιάδων και το κέντρο κοινωνικής διακονίας Αγίας Τριάδας. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη βοήθεια ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, όπως και έναν αριθμό ανθρώπων από τη Περιφέρεια Κρήτης, έως τον Δήμο Αγίου Νικολάου για τη πρόοδο που έχει επιτελεστεί.

Στη συνέχεια τη θεμέλια πλάκα έθεσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τη τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους, ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α. Κωστής Δερμιτζάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, εκπρόσωποι του δήμου Αγίου Νικολάου, υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.

μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων μητρόπολης Πέτρας, θεμελίωση
από τη θεμελίωση

Τεχνικά στοιχεία

Σύμφωνα με την εκδοθείσα άδεια δόμησης το κτίριο (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων), πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, εμβαδού Ε=10.243,59τμ, θα αποτελείται από ισόγειο όροφο εμβαδού Ε= 743,47μ, από Α όροφο εμβαδού Ε=743,47ΤΜ και Υπόγειο όροφο εμβαδού Ε=743,47ΤΜ. Στο ισόγειο θα υπάρχουν η Υποδοχή, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες, η Τραπεζαρία, το Σαλόνι. Στον Όροφο θα είναι τα δωμάτια των φιλοξενουμένων, σαλόνι και δωμάτιο προσωπικού. Στον Υπόγειο χώρο θα είναι όλοι οι βοηθητικοί χώροι κουζίνα, αποθήκες, ψυκτικός θάλαμος, λεβητοστάσιο, Μηχανοστάσιο, μπάνια προσωπικού, κλπ. Επίσης προβλέπεται η προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (ιατρικού, ξενοδοχειακού , ηλεκτρονικού, κουζίνας και πλυντηρίων) για την πλήρη λειτουργία του. Συνοπτικά, το κτιριακό συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας  40 κλινών. Οι προδιαγραφές του κτιρίου προβλέπουν και την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos