Μονή Παναγίας Φανερωμένης, σύμβαση συντήρησης και αποκατάστασης
Μητροπολίτης και Περιφερειάρχης υπογράφουν τη σύμβαση

Υπεγράφη λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης (26/3) η σύμβαση “Συντήρηση και αποκατάσταση Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης” ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Η Σύμβαση υπεγράφη στο μοναστήρι από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο.

Πρόκειται για επιστέγασμα προσπαθειών δέκα και περισσότερων χρόνων, με πολυποίκιλα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Για το λόγο ακριβώς αυτό και τη βαρύτητα του γεγονότος επελέγη η υπογραφή της σύμβασης να γίνει στο Μοναστήρι, με τον ίδιο το Περιφερειάρχη παρόντα και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Μονή Παναγίας Φανερωμένης, σύμβαση συντήρησης και αποκατάστασης
Επισημότητα στην υπογραφή της σύμβασης

Η σύμβαση έχει χρονικό ορίζοντα 2 ετών, το ύψος της είναι 2.028.000 € και προβλέπει εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αλλαγές που θα αναδείξουν τον χαρακτήρα του χώρου όπως των γνώρισαν οι παλαιότεροι, χωρίς τις σύγχρονες προσθήκες.

Η συνέχεια προβλέπει την ανάληψη του έργου από τον εργολάβο που θα αναλάβει, με τις εργασίες να ξεκινούν μάλλον μετά τον 15αύγουστο και να γίνονται με τρόπο ώστε να επηρεάζεται κατά το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της μονής.

Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το Μοναστήρι, το Λασίθι και την Κρήτη“, τόνισε ο Περιφερειάρχης ενώ ο Μητροπολίτης επεσήμανε πως πρόκειται για Μονή που ανήκει στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά είναι παλλασιθιώτικο προσκύνημα και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το έργο.

Την υπογραφή χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ενώ παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos