Μουσικό σχολείο πολιτιστικό κεφάλαιο για το Λασίθι
από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου

(ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΩΝ  ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ»)

Από το Καβούσι όπου είναι το μέρος όπου προτείνεται από το Μουσικό Σύμβουλο της  Περιφέρειας Κρήτης και το Δ/ντή Βαθμιας Εκπ/σης του Νομού Λασιθίου να ιδρυθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, κάνουμε ένα κάλεσμα ενότητας  προς όλους τους θεσμικούς φορείς όλης της ΠΕ Λασιθίου.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σ’ ένα  σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας,  όπου ο  σωστός προγραμματισμός μαζί με τη συνεργασία όλων μας, μπορούν  να συνεισφέρουν τα μέγιστα  στην αποστολή της ανάπτυξης του μουσικού μας πολιτισμού.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο ρόλος του πολιτισμού είναι η βασική δομική συγκολλητική μας ουσία.

Η ίδρυση του Μουσικού σχολείου  διασφαλίζει την απαραίτητη βιωσιμότητα της πολιτισμικής μουσικής κληρονομιάς και  υπηρετεί με άμεσο τρόπο την κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών της ΠΕ Λασιθίου.

Με το βλέμμα στην νεολαία του Λασιθίου όπου αγκάλιασε άμεσα την πρόταση  του Σχολικού Συμβούλου Μουσικής είμαστε διατεθειμένοι να ενεργήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να υλοποιήσουμε το μουσικό σχολείο.

Μουσικό σχολείο πολιτιστικό κεφάλαιο για το Λασίθι
από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στο Καβούσι

Είμαστε εδώ για να επιχειρηματολογήσουμε στο Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη ύπαρξης μουσικού σχολείου στην ΠΕ Λασιθίου καθώς και να δεσμευτούμε για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιδιαίτερου μουσικού ιδιώματος της Ανατολικής Κρήτης

Αυτά τα υποστηρίγματα μπορούν να συμβάλουν στο «πολιτιστικό κεφάλαιο » του τόπου μας,  που είναι  το πιο διακριτό γνώρισμα της αειφόρου ανάπτυξης μέσα από την συμβολική αξία του πολιτισμού μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και, τους κατοίκους να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην  κατεύθυνση αυτή.

Τ. Κοινότητα Καβουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos