ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης στην εισαγγελία Λασιθίου στη Νεάπολη
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης στην εισαγγελία Λασιθίου στη Νεάπολη

Μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητικών υπευθύνων (Διοίκηση Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, 7η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικότερα στην Παθολογική Κλινική κατέθεσε την Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σε συνέχεια των όσων είχαν αποφασιστεί στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαϊου με θέμα τα προβλήματα και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που αυτή ενέχει, καθώς το Νοσοκομείο καλείται να καλύψει ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων δημοτών τόσο του Δήμου Ιεράπετρας όσο και όμορων Δήμων, καθώς και των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών και επισκεπτών της θερινής περιόδου, ο κ. Καλαντζάκης προέβη στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί το κρίσιμο και μείζον ζήτημα που, όπως αναφέρει, εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά, παρόλο που εδώ και καιρό έχουν επισημανθεί τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου, η ενοποιημένη διοίκηση, η 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχουν επιδείξει πλήρη αδιαφορία και διοικητική ασυνέπεια, τραυματίζοντας το πιο σημαντικό για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Νοσοκομείου τμήμα, την Παθολογική Κλινική, αφαιρώντας πρωτίστως από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά δύο θέσεις Ιατρών Παθολόγων. Η εν λόγω κλινική βρίσκεται εδώ και ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα σε αδυναμία να υποστηρίξει τις ανάγκες του τομέα της, όσο και συνολικά του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (εφημερίες, έκτακτα, επείγοντα), με αποτέλεσμα την καθημερινή έκθεση σε δυνητικό κίνδυνο ζωής, υγείας και σωματικής ακεραιότητας του πληθυσμού.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Δήμαρχος « Το θέμα του Νοσοκομείου αποτελεί φλέγον ζήτημα του Δήμου Ιεράπετρας. Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ζήτησα την διερεύνηση της εν λόγω κατάστασης από τον Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για ζήτημα που εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για ολόκληρο τον Δήμο Ιεράπετρας. Είναι γεγονός ότι η συνεχιζόμενη αδιαφορία των υπευθύνων έχει φτάσει την κατάσταση πλέον στα άκρα. Οι προσπάθειες ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν. Καλώ σύσσωμη την κοινωνία του δήμου Ιεράπετρας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, δίνοντας δυναμικό παρών. Το Νοσοκομείο ανήκει στην Ιεράπετρα και όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε γι΄αυτό!

Γραφείο Τύπου Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos