Μόνιμες δουλειές, για να σωθούν δάση και ζωές
Μόνιμες δουλειές, για να σωθούν δάση και ζωές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου στηρίζει  τον αγώνα των  εργαζομένων δασεργατών και διοικητικών στα   Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ – Δασοπροστασίας, οι οποίοι έχουν  επιφορτιστεί  με το δύσκολο έργο του καθαρισμού́ των περιαστικών ζωνών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, αντιπλημμυρικών έργων και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται σε επίπεδο πρόληψης για να επιβραδυνθεί́ η επέκταση των πυρκαγιών.

Η  πολιτεία επένδυσε σημαντικά́ κονδύλια στην εκπαίδευση αυτών, τους οποίους τοποθέτησε στα Δασαρχεία όλης της χώρας και μάλιστα επέκτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου τον Οκτώβριο.
Όσοι εργάζονται ως εργατοτεχνικό́ και επιστημονικό́  προσωπικό στα παραπάνω προγράμματα, είναι οι άνθρωποι από́ τους οποίους μπορούμε καθημερινά́ να αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό́ πρόβλημα της ελλιπούς οργανωτικής και εκτελεστικής λειτουργιάς του μηχανισμού́ πυροπροστασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου  στηρίζει τα αιτήματά τους και προτείνει  να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για την αλλαγή́ του θεσμικού́ πλαισίου, για τη στελέχωση της δασοπροστασίας με προσωπικό́ μόνιμο ή τουλάχιστον πενταετούς διάρκειας για την ορθή́ οργάνωση και λειτουργιά του κρατικού́ μηχανισμού́, ώστε να λειτουργεί́ με σύγχρονο και αποτελεσματικό́ τρόπο, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας για προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολίτων, παράλληλα με την απαίτηση για την αποτελεσματική́ προστασία των δασικών πόρων και της δημοσίας περιουσίας, τη μείωση του αριθμού́ των δασικών πυρκαγιών καθώς και των ζημιών που προκαλούνται από́ αυτές.


                                                            Για τη Διοίκηση                                                                                                                                                                         

                                     Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας                                    Εμμ. Πεπόνης                            Εμμ. Κοκολάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos