ν΄ αποκατασταθεί η υφιστάμενη ισορροπία ανάμεσα στους τέσσερις νομούς της Κρήτης
Πλακιωτάκης, Ζερβός στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου

“Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, ζητώντας του τη συνδρομή, προκειμένου ν΄αποκατασταθεί η υφιστάμενη ισορροπία ανάμεσα στους τέσσερις νομούς της Κρήτης,

αφού είναι γνωστό ότι σε μια σειρά θέματα ο Νομός Λασιθίου έχει μείνει για σειρά ετών σε στασιμότητα. Νομίζω ότι η ταυτόχρονη προσπάθεια τόσο του κ. Πλακιωτάκη, όσο και του κυβερνητικού βουλευτή θα έχουν θετικό πρόσημο για τον τόπο, αφού και οι δύο μαζί οφείλουν και πρέπει να έχουν ενιαίο όραμα και  ενιαία λογική για να πάμε μπροστά”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα με τον βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον δήμο.

Όπως έκανε γνωστό, δόθηκε η ευκαιρία στον ίδιο να συζητήσουν εκ νέου εκκρεμή ζητήματα του δήμου, αναφορικά με τις σχολές Γ/θμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την απόδοση στον δήμο κτιρίων απολύτως απαραίτητων για την λειτουργία του.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Λασιθίου – όπου για την ανέγερση του τα προηγούμενα χρόνια προσφέρθηκε οικόπεδο του δήμου- ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την τροπολογία που ο ίδιος έχει ζητήσει να κατατεθεί αναφορικά με την ανταλλαγή μετοχών με ακίνητο (Minos Beach – Αμούδι).

Σχολές Γ/θμιας εκπαίδευσης

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στις αλλαγές (ανωτατοποιήσεις, συγχωνεύσεις, συνενώσεις, διασπάσεις) που εξελίσσονται στον χώρο της παιδείας, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού Γαβρόγλου που πάρθηκε κατά την συνάντηση που είχε ο ίδιος με την επιτροπή του Δ.Σ στο παίσιο του Αναπτυξιακού συνεδρίου, ότι δηλαδή θα πραγματοποιείτο συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να συζητηθούν όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Μολονότι – υπήρξε η διαβεβαίωση τόσο από τον υπουργό, όσο και από τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ -έκανε γνωστό- ότι υπήρχε πρόθεση για την πραγμάτωση της παραπάνω συνάντησης, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κίνηση.

Γιάννης Πλακιωτάκης, για την κυβέρνηση δεν υπάρχει τέταρτος νομός στην Κρήτη…

ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην δήλωση του, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες του νομού ώς πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού στα μεγάλα θέματα: (π.χ ΒΟΑΚ) για λόγους επικοινωνιακούς, δίνει “κούφιες” και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις  αποκλείοντας εντελώς από τον σχεδιασμό της το νομό !

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτηρίζοντας ώς ιδιαιτέρως θετική και εποικοδομητική την συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, υπογράμμισε ότι τα θέματα που αναπτύχθηκαν και σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, αλλά και τα ειδικότερα θέματα πολιτικής που επηρεάζουν την πορεία του δήμου, του νομού αλλά και ευρύτερα της Κρήτης (χωροταξικό) συνεχίζουν επί μακρόν να παραμένουν άλυτα.

Αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τις σχολές Γ/θμιας εκπαίδευσης , δήλωσε ότι στο νέο χάρτη, όπως αυτός διαμορφώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, θα πρέπει να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες σε επίπεδο νομού, και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δαχρονικό έλλειμμα που υπάρχει στο νομό. Και για το λόγο αυτό -τόνισε – χρειάζεται εγρήγορση από όλους!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos