Ιεράπετρα από αέροςΥπεγράφη στις 31 Αυγούστου από το Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον ανάδοχο του έργου «Βελτίωση δρόμου Ιεράπετρα – Καλαμαύκα» κ. Γρηγόρη Μουτσάκη, Πολιτικό Μηχανικό, Εργολάβο Δημοσίων Έργων, η σύμβαση κατασκευής του παραπάνω έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΟΠΑΑΧ.
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και έχουν ήδη κληθεί οι ανάδοχοι ΕΔΕ για την υπογραφή συμβάσεων εκτέλεσης των παρακάτω έργων:

  • Διαμόρφωση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου Μουσουλμανικού Τεμένους στην Ιεράπετρα, προϋπολογισμού δαπάνης 110.820 Ευρώ. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Ε. Καραγεωργάκης – Η. Λυγερός, που πρόσφερε ποσοστό έκπτωσης 17,136% επί του τιμολογίου της Μελέτης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και είναι ενταγμένο στην ανάπλαση της Κάτω Μεράς.
  • Αποχέτευση – ύδρευση κεντρικού ιστού πόλης Ιεράπετρας, προϋπολογισμού δαπάνης 850.000 Ευρώ. Ανάδοχος είναι η Ι. Βαμβάτσικος ΑΤΕ, που πρόσφερε ποσοστό έκπτωσης 33,06% επί του τιμολογίου της Μελέτης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
  • Δίκτυο μεταφοράς νερού άρδευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουρνιών, προϋπολογισμού δαπάνης 141.000 Ευρώ. Ανάδοχος είναι ο Ι. Παπαγιαννάκης, που πρόσφερε ποσοστό έκπτωσης 46% επί του τιμολογίου της Μελέτης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
  • Κατασκευή δικτύου πηγής Δημοτικού Διαμερίσματος Μύθων, προϋπολογισμού δαπάνης 29.996 Ευρώ. Ανάδοχος είναι ο Παναγιώτης Ακουμιανάκης, που πρόσφερε ποσοστό έκπτωσης 3% επί του τιμολογίου της Μελέτης. Το έγο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ Δήμου.
  • Κατασκευή δικτύου άρδευσης της δεξαμενής, στη θέση Πατέλες, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλών, προϋπολογισμού 92.545,00 Ευρώ. Ανάδοχος είναι ο Ι. Κωνσταντουράκης. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ Δήμου.
 
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε η δημοπράτηση των παρακάτω έργων, που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ:
  • Ανάπλαση δρόμων Κάτω Μεράς πόλης Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 320.000 Ευρώ
  • Ανάπλαση δρόμων Πάνω Μεράς πόλης Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 270.000 Ευρώ.
  • Ανάπλαση δρόμων κέντρου πόλης Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 355.000 Ευρώ
  • Διαμόρφωση χαρακτηριστικών περιπατητικών διαδρομών και κονοχρήστων χώρων εντός του οικιστικού ιστού της Κάτω Μεράς Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 505.000 Ευρώ
  • Αποχέτευση οικισμού Νέας Ανατολής, προϋπολογισμού 735.750 Ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Ιεράπετρας.
Ακόμα:
Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης και ανάδειξης των πηγών στο Κεφαλοβρύσι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Χωριού από τον ανάδοχο του έργου κ. Βασ. Μήλα, προϋπολογισμού δαπάνης 50.000 Ευρώ, προερχόμενων από το Πρόγραμμα LEADER++.
Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της «Ναυμαχίας» στην Ιεράπετρα, από την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΝΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ. Η δαπάνη εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 202.000,00 Ευρώ, που διατίθενται από το ΠΕΠ Κρήτης.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos