Σητεία, λιμάνιΤη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Δήμου Σητείας από τον απερχόμενο Δήμαρχο Σητείας κ. Νίκο Τσικαλάκη στο νέο Δήμαρχο κ. Νίκο Κουρουπάκη, Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγενίου έγινε η τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, πρώη Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πανοσιολογιότατος Ηγούμενος κ. Φιλόθεος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Γουλιέλμος και ιερείς των Εκκλησιαστικών Ενοριών της Πόλης.
Κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα και ακολούθησε η τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Παραδίδοντας το Δήμο ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νίκος Τσικαλάκης, έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου της τετραετίας, το οποίο χαρακτήρισε πλούσιο και σημαντικό.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουρουπάκης αναφερόμενος στις προτεριότητες της νέας Δημοτικής Αρχής ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει πρόθεση μηδενισμού του έργου κανενός γιατί αυτό δεν είναι αναγκαίο. Μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μας είπε ο κ. Κουρουπάκης και στα πλαίσια αυτά θα εργαστούμε, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δνατή συναίνεση της Τοπικής κοινωνίας στις διεκδικήσεις του Δήμου, με βάση το πρόγραμμα που έχει εγκρίνει ο Στειακός λαός,

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ, κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ευχήθηκε, καλή θητεία, στη νέα Δημοτική Αρχή και συμφώνησε για συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, σεβόμενος ο ένας τον ρόλο του άλλου, ρόλους που είναι απόλυτα διακριτοί.

Στα πλαίσια της συνεργασίας θα εξεταστεί και η δυνατότητα προώθησης ενός κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Μετά το πέρας της παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση παρουσία όλων των παρευρισκομένων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos