Γιώργος ΠαπανδρέουΝέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, τον οποίο χαρακτήρισε αναξιόπιστο, εξαπέλυσε χθες (2.3) από τη Σητεία, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του στο νομό Λασιθίου.
Σκληρή γλώσσα εναντίον του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Σητεία, στην τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών κατέκρινε την κυβέρνηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της για τον νόμο «Καποδίστρια» και ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ όταν ξαναγίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχέδιο «Καποδίστριας 2» γιατί, «για να γίνουν υποδομές πρέπει να υπάρχουν ισχυροί δήμοι και ισχυρή Περιφέρεια».
 
Χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή αναξιόπιστο πρωθυπουργό που υποκρίνεται ότι επιζητά τη συνεργασία και το διάλογο. «Δεν εμπιστευόμαστε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση» τόνισε και ζήτησε να τον εμπιστευτεί ο λαός όταν γίνουν εκλογές.
 
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου μίλησε με λόγια επαινετικά για τους σητειακούς συνεταιρισμούς και έκανε λόγο για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη αναγέννησης και ανανέωσης των συνεταιρισμών και για την ανάγκη του τόπου για ισχυρούς συνεταιρισμούς και ισχυρές ενώσεις. «Είμαστε με τους παραγωγικούς Έλληνες και όχι με τους αρασιτικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα πέρασμα στο Μακρύ Γιαλό, όπου άκουσε τα προβλήματα των πολιτών, που όπως είπε οφείλονται στην «αφαίρεση πολλών και σημαντικών πόρων από την Περιφρεια, που είναι το πρώτο θύμα της απογραφής».
 
«Ακούγοντας το Δήμαρχο καταλαβαίνει κανείς, ότι εδώ είμαστε σε μια περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες, έχει πολλές προοπτικές. Προοπτική αγροτικής ανάπτυξης με σωστή ποιότητα ποϊόντων, οπωροκηπευτικά, πρώιμα προϊόντα, λάδι. Πολλά και σημαντικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να γίνουν προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, να έχουν δηλαδή, την ονομασία, την αξία που χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστικά από μόνα τους μέσα στις παγκόσμιες αγορές» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
 
Αρκετές στάσεις έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε χωριά, όπου χαιρέτισε και συνομίλησε για λίγο με τους κατοίκους τους ενώ στην πόλη της Σητείας σταμάτησε σε καφετέριες και περπάτησε στον εμπορικό δρόμο τς περιοχής.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos