Αντώνης ΣτρατάκηςΟ νομάρχης Λασιθίου με νέα του επιστολή προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στον τελευταίο. Ο κ. Αντώνης Στρατάκης τονίζει είναι απαραίτητος ο δημόσιος λόγος για τα ζητήματα του τόπου και την ενημέρωση των πολιτών, ο οποίος προάγει την πολιτική διαδικασία στο βαθμό που η τελευταία δεν εγκλωβίζεται σε ανέξοδες «προσωπικές συζητήσεις και τλεφωνικές επικοινωνίες».
¶γιος Νικόλαος 18/01/2006
 
ΘΕΜΑ: Απάντηση στον Βουλευτή του Νομού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
 
Αγαπητέ κύριε Πλακιωτάκη
 
 «Ουδεμία εμμονή έχω σε φορμαλιστικού τύπου επιστολές. Απλά θα πρέπει να κατανοήσετε ότι οι ρόλοι μας είναι, θεσμικά, διακριτοί και ως εκ τούτου, το να υπάρχει δημόσιος λόγος για τα ζητήματα του τόπου μας και την ενημέρωση των πολιτών μας, μάλλον προγει την πολιτική διαδικασία στο βαθμό που η τελευταία δεν εγκλωβίζεται σε ανέξοδες «προσωπικές συζητήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες».
 
Με αυτήν την έννοια οι όροι εκδίπλωσης της πολιτικής διαδικασίας θα πρέπει να τυχαίνουν της μεγαλύτερης δυνατής νομιμοποίησης και διαφάνειας έτσι ώστε να υπάρχει και κοινωνικός έλεγχος επί των πολιτικών πρακτικών. Βέβαια κατανοώ ότι είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθείτε τέτοιου είδους ζητήματα, καθώς όσο και εάν επικαλείστε, το κατ’ ευφημισμόν, σλόγκαν της «νέας διακυβέρνησης» συνεχίζετε να αντιλαμβάνεστε την πολιτική με όρους καθαρά παλαιοκομματικούς.
 
Ήτοι, προσπαθείτε να αναγάγετε ένα κατ’ εξοχήν ζήτημα που άπτεται της θεσμικής μας λειτουργίας σε δήθεν προσωπική υπόθεση και αγωνία ια τις επερχόμενες εκλογές. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι πέραν του γεγονότος ότι ουδεμία αγωνία ή ανησυχία υπάρχει για το θέμα που επικαλείστε, εν είδει πολιτικού επιχειρήματος, η εν λόγω ατυχής επίκληση είναι τετριμμένη και ιστορικά παρωχημένη. Δεν ξέρω εάν η παλαιοκομματικού τύπου αγωνία θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλον πολιτικό χώρο, που ακόμη λειτουργεί με προσωποπαγείς και συγκεντρωτικούς όρους.
 
Υποθέτω ότι καταλάβατε. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας υπενθυμίσω ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε δυστυχώς την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα τρίτα γενέθλια της κατολίσθησης των βράχων στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Επί δύο συναπτά έτη η Κυβέρνηση παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη «εμμονή» απραξίας και πρωτοφανούς αδιαφορίας.
 
¶ραγε ίναι υπεύθυνη, και στην περίπτωση αυτή, η θεσμική διάκριση των εξουσιών, κατ’ επέκταση το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο; Όσο για το μάθημα πολιτική αγωγής περί διάκρισης των εξουσιών, απλά, θα σας πω ότι το ανακαλύψατε όψιμα, καθώς αυτά τα ζητήματα τέθηκαν από την εποχή του Γαλλκού διαφωτισμού και λύθηκαν, στην πορεία, στη βάση συγκεκριμένων δημοκρατικών θεσπίσεων».
 
Με εκτίμηση
 
ο νομάρχης
Αντώνης Στρατάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos