Μετά από 18 μήνες υποσχέσεων και αναμονής διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσανατολίζεται με συνεχείς αναβολές στη διαιώνιση του αυτοδιοικητικού προβλήματος της περιοχής μας, το οποίο απασχολεί εκτοντάδες πολίτες σε Μίλατο, Βραχάσι και Σίσι. Και όλα αυτά, παρά το ότι υπήρξε προεκλογική και προγραμματική θέση της Ν.Δ. για λύση του προβλήματος και δημόσια δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2004 στη σήραγγα Βραχασίου κατά την προεκλογική επίσκεψη του στο νησί.

Μετεκλογικά υπήρξαν δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην περσινή έκθεση Θεσσαλονίκης για «παρεμβάσεις στις αμέσως επόμενες μέρες», του υπουργού Π. Παυλόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Χερσόνησο για «λύσεις στο προσεχές διάστημα» και του Περιφερειάρχη Σ. Τσόκα για «λύση του προβλήματος μέσα στο Φθινόπωρο του 2004». Και παρόλα αυτά, φτάσαμε σήμερα, τον Νοέμβριο του 2005, να μας δίνονται νέες αόριστες υποσχέσεις, χωρίς κάποια σαφώς προσδιορισμένη λύση.
Καλούμε τον Υπουργό Εωτερικών Π. Παυλόπουλο να εξαγγείλει τη δημιουργία του Δήμου Βραχασίου και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε άλλες αόριστες υποσχέσεις τύπου «λύση του προβλήματος στο επόμενο χρονικό διάστημα».
Τέτοιες υποσχέσεις έχουμε ακούσει δεκάδες στο παρελθόν, χωρίς βέβαια να έχει πραγματοποιηθεί καμία. Μετά τα παραπάνω, ο οκτάχρονος αγώνας μας για το Δήμο Βραχασίου αρθρώνει μόνο μερικές λέξεις:

«ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ; ΔΗΜΟΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΤΩΡΑ».

Με βάση αυτό το σύνθημα-αίτημα ξεκινά νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με πρώτο ξεκίνημα την απεργία πείνας του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου Γιώργου Μανουσάκη, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.
Η απεργία πείνας ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, με την συμπαράσταση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας, ενώ παράλληλα με την απεργία ενδεχομένως να αναπτυχθούν και διάφορες άλλες μορφές αγώνα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos