το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε από τον υφυπουργό υγείας, κ. Γρηγοράκο, στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που τον επισκέφθηκε χθες στην 7η ΥΠΕ.

Αντίθετα, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ανακαλέσει την τοποθέτηση του χειρουργού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο και να επιτρέψει τη διατήρηση του οργανισμού του Νοσοκομείου μας. Το μόνο που εισπράξαμε -για ακόμα μια φορά- είναι υποσχέσεις ότι δεν θα μείνει η χειρουργική της Ιεράπετρας χωρίς γιατρούς, πως το σοβαρότατο θέμα της Παθολογικής κλινικής εξετάζεται προσωπικά από τον κ. Βορίδη και πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση κλινών, ούτε κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η συζήτηση μετατέθηκε για τις αρχές Σεπτέμβρη οπότε και προτίθεται να επισκεφθεί το Νομό Λασιθίου.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του υφυπουργού και των εκπροσώπων της διοίκησης, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας δεν εφησυχάζουν. Έχουμε ακούσει πολλές παρόμοιες υποσχέσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καμιά από τις οποίες δεν έχει υλοποιηθεί παρά μόνο κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας. Αντίθετα, συνεχείς και συστηματικές είναι οι προσπάθειες υποβάθμισης, συρρίκνωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου μας. Καλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους της Ιεράπετρας να είναι σε ετοιμότητα και εμμένουμε στις αποφάσεις που πήραμε στην πρόσφατη ανοιχτή γενική συνέλευσή μας:

  • Κείμενο-επιστολή συλλογής υπογραφών που θα θέτει συγκεκριμένα τα ζητήματα του νοσοκομείου μα και θα απαιτεί τη δέσμευση κατοίκων και φορέων για την έμπρακτη υπεράσπισή τους.
  • Μαζική Παρέμβαση με το παραπάνω κείμενο στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των Κυρβείων, αυτό το διάστημα, στο δήμο μας.
  • Δημιουργία ομάδας που θα συνοδεύει στο Νοσοκομείο τα περιστατικά συμπολιτών μας που χρήζουν περίθαλψης και καταφεύγουν στο Κοινωνικό Ιατρείο, απαιτώντας την αντιμετώπισή τους από τις δομές του ΕΣΥ.
  • Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση τη Δευτέρα 11/8, στις 19.30, στο ανοιχτό αμφιθέατρο πίσω από το Δημαρχείο.
η Πόπη Δασκαλάκη, διαβάζει διαματρυρία για το νοσοκομείο σε εκδήλωση στα Γουρνιά
η Πόπη Δασκαλάκη, διαβάζει διαματρυρία για το νοσοκομείο σε εκδήλωση στα Γουρνιά

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του νεοδιορισμένου χειρουργού μας και την τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπως ορίζει το ΦΕΚ.
  2. Την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων και ενός παιδιάτρου στο Γ.Ν.Ι.
  3. Τη διατήρηση τουλάχιστον του σημερινού οργανισμού με την προσθήκη δύο παθολόγων ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.
  4. Την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, με όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
  5. Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos