το συνέδριο
το συνέδριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου “ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ” που πραγματοποιήθηκε στους Σταμνιούς του Δήμου Χερσονήσου στις 25 και 26 Ιουνίου.

Η προγραμματισμένη μεγάλη συναυλία με τοπικούς καλλιτέχνες για το Σάββατο 27 Ιουνίου αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία των Σταμνιών (ώρα έναρξης: 20.00).

Στο συνέδριο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:

  • Καλλιέργεια ελιάς, Νικόλαος Ροδιτάκης – γεωπόνος
  • Αντιμετώπιση ασθενειών ελιάς, Νικόλαος Μιχελάκης – εκπρόσωπος ΣΕΔΗΚ
  • Τυποποίηση Ελαιολάδου, Εμμανουήλ Μιχελινάκης – χημικός, υπεύθυνος τυποποιητηρίου ΕΑΣΗ
  • Τουρισμός Υπαίθρου. Η συνεισφορά της πρωτοβουλίας LEADER  και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, προβληματισμοί και προοπτικές, Νικόλαος Μπουνάκης – επιχειρηματίας
  • Νεανική Επιχειρηματικότητα. Στατιστικά δεδομένα και διαδικασίες έναρξης επιχειρηματικότητας, Αμαλία Ταβλαδωράκη – στέλεχος Αναπτυξιακής Ηρακλείου
  • Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Ένας άλλος δρόμος στην ανάπτυξη, Ελένη Μαραγκάκη – Τμήμα Τουρισμού και Απασχόλησης, Δήμος Χερσονήσου.
μουσικοί από όλη τη Κρήτη
μουσικοί από όλη τη Κρήτη

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσα από ατομικές και συνεργατικές οργανωμένες πρωτοβουλίες. Επίσης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση και τις δράσεις της δημοτικής αρχής για την υποστήριξη της απασχόλησης, τη σύνδεση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα, καθώς και στην αναγκαιότητα ανάπτυξης δράσεων για τη συγκράτηση του νεανικού πληθυσμού στην ενδοχώρα.

«Ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί ζωτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας. Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός επιβάλλει δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεχή δράση. Οι νέοι καλούνται να επιχειρήσουν σε δύσκολες συνθήκες, στο απαιτητικό και ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον.

Η συνεισφορά του Δήμου Χερσονήσου σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο για την κατάρτιση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα θα είναι έμπρακτη και ουσιαστική στο πλαίσιο του Στρατηγικού Επιχειρησιακού μας σχεδιασμού και σε συνάφεια με το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας – που στην Ελλάδα ορίζεται με το Ν. 4019/2011 – αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιό της, θα ενισχύσουμε την πληροφόρηση και τη γνώση της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη και στην ευημερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συνέδριο διοργάνωσαν: Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμνιών, Αγροτικός Συνεταιρισμός Επισκοπής και ο Δήμος Χερσονήσου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos