Σήφης Αναστασάκης

Νέος Νομάρχης Λασιθίου

Τελικά επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Ο συνδυασμός "Λασίθι, κοινωνία Πολιτών", συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής (5/10), για να προκύψει από τη ψηφοφορία, νέος νομάρχης ο Σήφης Αναστασάκης στη θέση του εκλιπόντος Αντώνη Στρατάκη με 10 ψήφους, έναντι 3 του συνυποψηφίου, Θεόδωρου Πατεράκη. Τελικά ο κύριος Ζαχαρόπουλος δεν υπέβαλε υποψηφιότητα.

Σε δήλωση του ο κ. Αναστασάκης, λέει: "Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου Νομαρχιακούς Συμβούλους είτε με ψήφισαν είτε όχι. Από αύριο όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά και συντροφικά προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το έργο που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια με τον αείμνηστο νομάρχη μας Αντώνη Στρατάκη. Τα προβλήματα του νομού μας είναι πολλά και τρέχουν. Υπάρχει ένα πανθομολογούμενο έλλειμμα στο νομό μας και υπόσχομαι να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους βουλευτές τους Δημάρχους τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού, έτσι ώστε το Λασίθι να αποκτήσει αυτά που του ανήκουν» Για να καταλήξει «Αποκλειστικό μέλημά μας είναι η πρόοδος και η ευημερία των πολιτών του νομού μας".

Αμέσως μετά την εκλογή

Λασίθι, κοινωνία Πολιτών

Ο Σήφης Αναστασάκης Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο (1950), τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στη Σητεία όπου ο πατέρας του υπηρέτησε στην Α.Τ.Ε Σητείας. Από το 1979 κατοικεί στην Ιεράπετρα όπου είναι παντρεμένος με τη Νινέτα Δαμηλάκη, φαρμακοποιό και έχουν δύο παιδιά. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ήταν επικεφαλής κλιμακίου της 7ης ΜΟ.ΜΑ. για την κατασκευή έργων οδοποιίας στην Κρήτη. Εργάζεται από το 1978 στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α Λασιθίου με κύριο αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή δημόσιων έργων. Από το 1999 είναι μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου και πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνικού Κύκλου. Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Αντινομάρχης Τεχνικών έργων και Υποδομών ενώ ήταν πρόεδρος της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Τα επόμενα βήματα: αναμένονται τα διαπιστευτήρια του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης. Αμέσως μετά θα οριστεί νέος αντινομάρχης που σύμφωνα με πληροφορίες μας μπορεί να είναι και μια από τις γυναίκες του συνδυασμού και στο νομαρχιακό συμβούλιο μπαίνει ο πρώτος επιλαχών, Μανόλης Γιανναδάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos