νέο ασθενοφόρο στο δήμο οροπεδίου Λασιθίου
ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με το πλήρωμα του ασθενοφόρου

Αναβαθμίζεται – θωρακίζεται η παρεχόμενη δημόσια υγεία στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μετά την παραλαβή ενός νέου υπερσύγχρονου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Στην παραλαβή του νέου ασθενοφόρου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς αγοράστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Κρήτης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, που ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ  Κώστα Καρακατσιανόπουλο, αλλά και την διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στη Κρήτη. Υπογράμμισε ότι «με την παραλαβή του νέου υπερσύγχρονου ασθενοφόρου θωρακίζεται ακόμα περισσότερο ιατρικά η ευρύτερη περιοχή, αν και ευχόμαστε να είναι αχρείαστο από τους κατοίκους».

Σημερινή κατάσταση οροπεδίου Λασιθίου:

Σήμερα στο δήμο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  2 ασθενοφόρα. Μετά από σχετική διαβούλευση του Δημάρχου με την διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. στο νησί, την χειμερινή περίοδο το υπάρχον παλιό ασθενοφόρο θα εξυπηρετεί ανάγκες του Ηρακλείου, ενώ τον ορεινό δήμο Οροπεδίου θα εξυπηρετεί ασθενοφόρο με δυνατότητες 4Χ4.

Στη παραλαβή του νέου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο, παραβρέθηκαν επίσης οι διασώστες Βασίλης Κρασανάκης και Γιώργος Τσαμάνδουρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos