Λιμένας Χερσονήσου

Χερσόνησος

Ο Δήμος Χερσονήσου (Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής) σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) ξεκινάει αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης με θέμα: «Ανάπτυξη Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο χώρο εργασίας».
Το πρόγραμμα ενδιαφέρει οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει εργασία ή να βελτιώσει την επαγγελματική του θέση και αναφέρεται σε γνώσεις και ικανότητες σχετικές με τη διαχείριση του εαυτού (αυτογνωσία),

την επαγγελματική καριέρα του ίδιου ή των παιδιών του, αλλά και των μαθητών ή των υφισταμένων του (συμβουλευτική σταδιοδρομίας), τη διαχείριση του άγχους και τη βελτίωση του ομαδικού πνεύματος και της επικοινωνίας στους χώρους εργασίας. Αναλυτικότερα, οι 18 συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες:

α. Ανάπτυξη αυτογνωσίας. Βασικοί στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα αυτογνωσίας, δημιουργία αισθήματος αυτοεκτίμησης, καθώς και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοαντίληψης των εκπαιδευομένων.
β. Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας. Βασικοί στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα μεθόδων και πρακτικών για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, μέσα από ομαδικές συναντήσεις που επιδιώκουν την ανάπτυξη της αυτοαξιολόγησης και της αποτελεσματικότερης παρουσίασης του εαυτού.
γ. Διαχείριση εργασιακού άγχους. Βασικοί στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα διάγνωσης του άγχους στο χώρο εργασίας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί και στη βελτίωση του εργασιακού κλίματος.
δ. Ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος – Επικοινωνία. Βασικοί στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα ανάπτυξης της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, αντιμετώπισης συγκρούσεων και ανάδειξης της επικοινωνίας ως μοχλού επαγγελματικής εξέλιξης και βελτίωσης του εργασιακού κλίματος.

Το πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου, πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17.00-21.00 σε αίθουσα του Γυμνασίου Λιμ. Χερσονήσου, με εκπαιδεύτρια την κ. Βούλα Νικηφόρου, κλινική ψυχολόγο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos