νέο λογότυπο του συλλόγου γυναικών Ρέα, φιλοτέχνησε ο Ρουσσέτος
κατά τη παράδοση του λογότυπου, Χατζάκη, Ορφανού, Ρουσσέτος, Στεφανάκης,

Την πρόταση του για το νέο λογότυπο του Συλλόγου γυναικών «Ρέα» που απεικονίζει την μυθολογική μορφή της Ρέας (σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Διός) δώρισε στο σύλλογο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Στο νέο λογότυπο του συλλόγου απεικονίζεται η μυθολογική μορφή της «Ρέας» που κρατάει πάντα ένα καθρέπτη όπου καθρεπτίζεται η φύση της (στην περίπτωση μας η φύση του Οροπεδίου Λασιθίου-ανεμόμυλος). Στο κεφάλι της μάλιστα έχει φιλοτεχνηθεί το στέμμα που αναπαριστά το κάστρο. Την πρόταση του Δημάρχου υποστήριξε ο γνωστός ζωγράφος Ρουσσέτος Παναγιωτάκης που φιλοτέχνησε το νέο λογότυπο του Συλλόγου και ήταν παρών στην λιτή εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του νέου «εμβλήματος».

νέο λογότυπο του συλλόγου γυναικών Ρέα, φιλοτέχνησε ο Ρουσσέτος
το νέο έμβλημα του συλλόγου γυναικών Ρέα, στο οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε την διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για τις σημαντικές κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όπως επίσης τον Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την συνεισφορά του.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ευαγγελία Φαρσάρη- Ορφανού και Δέσποινα Χατζάκη ευχαρίστησαν το Δήμο Οροπεδίου και τον Δήμαρχο για την διαχρονική στήριξη στο έργο που παράγει ο πολιτιστικός σύλλογος.

Ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος όλων των γυναικών του Οροπεδίου Λασιθίου μέσα από τις πολλαπλές του δράσεις προωθεί το πνεύμα της συνεργασίας και της υποστήριξης της οικογένειας, όπως ακριβώς και η μυθολογική θεότητα «Ρέα» που έδωσε το όνομά της στον σύλλογο.

Το όνομα του συλλόγου , δόθηκε προς τιμήν της θεάς, όπου κατά την μυθολογία , γέννησε τον θεό Δία στο σπήλαιο του Ψυχρού , Δικταίον Άντρο , στην προσπάθεια της να κρύψει το μικρό θεό από το μένος του πατέρα του  Κρόνου.

Μέλη του συλλόγου είναι γυναίκες κάτοικοι ή με καταγωγή, και γυναίκες με αισθήματα αγάπης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Στόχος της «Ρέας» , η επαφή και η γνωριμία μεταξύ των γυναικών της περιοχής, η διατήρηση αλλά και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos