με διπλάσιους "φιλοξενούμενους" και ελάχιστους σωφρονιστικούς. ...!!!
με διπλάσιους “φιλοξενούμενους” και ελάχιστους σωφρονιστικούς. …!!!

Πραγματοποιήθηκε την 08-06-2016 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Τίτος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, στη μνήμη των Αστυνομικών ΚΟΚΟΛΑΚΗ Νικόλαου και ΣΑΚΚΑ Σαράντου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από πυρά κρατουμένων των φυλακών Νεαπόλεως Λασιθίου πριν από 27 χρόνια, στις 08-06-1989 κατά την αιματηρή απόδραση τους.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, ο Διευθυντής της Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου Ταξίαρχος κ. ΠΕΤΑΣΗΣ Εμμανουήλ, εκ μέρους της περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. ΚΛΩΝΤΖΑΣ Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. ΖΕΡΒΟΣ Αντώνιος, ο Δήμαρχος Οροπεδίου κ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Ιωάννης, εκπρόσωποι άλλων ενώσεων και συνδικαλιστικών φορέων και οι οικογένειες των εκλιπόντων αστυνομικών.

Μετά το τέλος της τελετής έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου που ανεγέρθη έξωθεν των φυλακών από την Ένωση μας ως ελάχιστο φόρο τιμής στους δυο συναδέλφους μας οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Η Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου βρίσκεται πάντα δίπλα στο πλευρό των αστυνομικών και των οικογενειών τους, αρωγός στα προβλήματα και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos