αγροτικός δρόμος κάπου στη περιοχή της Νεάπολης
αγροτικός δρόμος κάπου στη περιοχή της Νεάπολης

Την εβδομάδα που διανύουμε, ξεκίνησε το πρόγραμμα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης –πρόγραμμα- που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις της, η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου υπεύθυνη σε θέματα Τεχνικών Έργων, κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, γνωστοποίησε ότι μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τους :κ.  Μιχάλη Γεροντάκη υπεύθυνο μηχανημάτων του Δήμου, κ. Κωστή Κοκκίνη αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την Δ.Κ Νεάπολης, κ.Έφη Βελημβασάκη Δημοτική Σύμβουλο καθώς και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων Βουλισμένης  και Λατσίδας, ξεκίνησε η συντήρηση των δρόμων που κυρίως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές !

Ακολουθούν  οι περιοχές Δίλακκος, Αγία Σοφία, Κουδουμάλο, Σούβλος, Πεπόνηδες, Κουρούνες, Νεάπολη, Δρήρος, Βρύσσες, Χουμεριάκο, Νικηθιανό, Καστέλλι και Άγιος Αντώνιος,  σημείωσε η κ. Βαρκαράκη, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη φάση επιχειρείται η συντήρηση και η αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, από μηχανήματα του Δήμου, ενώ σε επόμενη χρονική περίοδο, μετά την καταγραφή που θα πρέπει να γίνει από τα Τ.Σ όλου του Δήμου, θα συνταχθούν μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου όπου απαιτηθεί να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση των δρόμων με ανάλογα υλικά ή και ασφαλτόστρωση.

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Κωστής Κοκκίνης, σε δηλώσεις του αναφορικά με το πρόγραμμα αγορτικής οδοποιίας στην περιοχή ευθύνης του, δήλωσε ότι : « Μετά από μια δύσκολη περίοδο για τους Ο.Τ.Α λόγω κυρίως της αδυναμίας που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τη διάθεση του πετρελείου κίνησης των οχημάτων του Δήμου, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η διαδικασία των παρεμβάσεων στο αγροτικό δίκτυο του Νομού.

Ξεκινήσαμε από τη Βουλισμένη και τη Λατσίδα. Στην συνέχεια σειρά έχει η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, καθώς και υπόλοιπες κοινότητες στις οποίες δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα παρεμβάσεις . Στόχος μας-ανέφερε-είναι  μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί μία ουσιαστική παρέμβαση στο αγροτικό οδικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και σε πολλά σημεία εμφανίζει εικόνα εγκατάλλειψης, ώστε κατά την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου-σημείωσε-  οι πολίτες να μπορούν απρόσκοπτα να ανταπεξέλθουν στις αγροτικές εργασίες.

Οι παρεμβάσεις που την δεδομένη χρονική στιγμή επιχειρούνται στον τ. Δήμο Νεάπολης, γίνονται σε συνεργασία –διευκρίνισε- με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι υποδεικνύουν τους δρόμους που έχουν μεγαλύτερη χρήση και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία επιχειρούμε παρεμβάσεις και φροντίζουμε στο μέτρο του δυνατού να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες αποκατάστασης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos