Νεώτερες εξελίξεις στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
η διοικήτρια Μαρία Σπινθούρη

Για τις νεώτερες εξελίξεις, που τρέχουν ή ακόμα και για προβλήματα που υπάρχουν και γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενημέρωσε η διοικήτρια των νοσοκομείων του νομού και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρία Σπινθούρη.

Όπως μας είπε έχει ήδη δημοσιευτεί ο μειοδότης για το έργο μεταφοράς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση του συστήματος χημειοθεραπείας, κάτι που θα ανακουφίσει τους ασθενείς του νομού οι οποίοι πρέπει μέχρι τώρα να πηγαίνουν στο Ηράκλειο.

Οι οικονομικοί δείκτες καλυτερεύουν, μάλιστα εξοφλούνται τιμολόγια προμηθευτών του προηγούμενου μήνα. Όπως και γενικότεροι δείκτες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Υπάρχουν προβλήματα, με τη στελέχωση, διότι σε αρκετές περιπτώσεις, γιατροί και προσωπικό δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, η προσπάθεια να αναλάβει εξωτερικό συνεργείο τα υδραυλικά του νοσοκομείου απέβη άγονη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανακατασκευή του παλαιού χειρουργείου, από δωρεά ιδιώτη. Υπάρχει αίτημα για 25 θέσεις επικουρικού προσωπικού και για αύξηση στη κρατική επιχορήγηση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos