Νέα ΔημοκρατίαΜας εκπλήσσει η συντονισμένη επίθεση του Νομάρχη Λασιθίου κ. Στρατάκη και του υποψηφίου Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκη, κατά της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή η επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Προς τι η επίθεση και η προσπάθεια πόλωσης; Προς τι οι διαμαρτυρίες και το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων για τα προβλήματα του νομού; Προς τι η παραπληροφόρηση;

Δεν ήταν ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας η πρόσκληση προσώπων για συμμετοχή στις συσκέψεις που έγιναν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Οι Δήμαρχοι των αντίστοιχων Δήμων έπρεπε να ενημερώσουν και για την όποια πιθανή παράλειψη, σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούν οι διαμαρτυρόμενοι. Όσοι μάλιστα καταλογίζουν κομματική μεροληψία στον κ. Λουκαράκη αυτοελοιοποιούνται.
Ενημερωτικά, προσφάτως έγιναν δύο ακόμα εκδηλώσεις στο νομό με συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών. Στο Δήμο Οροπεδίου με τον κ. Φώλια και στην Ένωση Σητείας με την συμμετοχή του κ. Μπασιάκου. Παρά τις προθέσεις που καταλογίζονται στην Νέα Δημοκρατα, καμία από τις δύο παρουσίες δεν είχε σχέση με τον κομματικό μας χώρο, ούτε βεβαίως και σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν υποχρέωση τα κυβερνητικά στελέχη να αποστείλουν προσκλήσεις σε πιθανούς ενδιαφερόμενους. Ας σταματήσουν λοιπόν τα πυροτεχνήματα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Κύριοι,
στη Νέα Δημοκρατία αποδίδετε την περιορισμένη αντίληψη, αλλά προφανώς αυτή των ψηφοφόρων σας έχετε υπόψιν σας. Αυτό αποδεικνύετε με τις επιλογές που προσπαθείτε με αλχημείες να τους επιβάλετε. Και για αυτό θα κριθείτε σύντομα.
Στο στρατόπεδο του κ. Στρατάκη οι εντυπώσεις από την ανακοίνωση των υποψηφίων του στο νομό δεν ήταν οι αναμενόμενες και παρά την σχετικά ήπια στάση του, αποφάσισε να αλλάξει τακτική για να στρέψει αλλού την προσοχή. Δεν θα τον ωφελήσει, να είναι βέβαιος.
Ο δε κ. Κουνενάκης, χεράκι-χεράκι με τον «αεικίνητο» όπως τον αποκαλεί κ. Καρχιμάκη περιφέρεται ανά τον δήμο και με τις παρεμβάσεις του ελπίζει στην εκλογή του. Η «συμμετοχική δημοκρατία» ανατρέπεται από χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και δηλώσεις του στυλ «είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ να κλείσει τα στόματα των διαφωνούντων». Το κλίμα ίναι πολύ βαρύ στο επιτελείο του, ενώ ακόμα και τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν, αρχίζουν ήδη να παραδέχονται ότι δεν περπατά ο συνδυασμός του. Κοινωνός της αλαζονείας αυτών που τον επέβαλαν, έχει μετατραπεί σε άβουλο πιόνι των πατρώνων του. Να είναι σίγουρος ότι την εομένη των εκλογών, θα είναι το εξιλαστήριο θύμα τους.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει εμπιστοσύνη στη κρίση των πολιτών. Δεν επιθυμεί κομματικά υποχείρια. Πιστεύει στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Στηρίζει υποψηφιότητες ακόμα και αν αυτές δεν προέρχονται από τον πολιτικό της χώρο, χωρίς να ζητά καμία δήλωση κομματικής υποταγής. Η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Στηρίζει έμπρακτα την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενισχύει την αυτοδυναμία και ανεξαρτησία της. Κάνει όλα όσα άλλοι δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν, δεν προλάβαιναν.

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos