Νέα ΔημοκρατίαΜετά από κάμποσο καιρός σιωπής, η Νο.Δ.Ε., Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, δίδει σημεία ζωής, παίρνοντας θέση στη φασαρία των τελευταίων ημερών, μετά τη γνωστή ρήση Ζουράρι, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου. Και συμφωνεί με το Πα.Σο.Κ., ή μήπως όχι…..

Η ανακοίνωση της Νο.Δ.Ε.:

Θα συμφωνήσουμε με την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για τα όσα διαδραματίζονται κατά τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουίου. Και για αυτές που μεταδίδονται μέσω τηλεόρασης και για αυτές που δεν μεταδίδονται. Η Νέα Δημοκρατία ούτε συμφωνεί, ούτε και ταυτίζεται με καμία ακραία συμπεριφορά ή φρασεολογία, ακόμα και αν αυτή δεν απευθύνεται σε άλλα πρόσωπα.

Προφανώς, όμως η ανοχή χυδαιότερων και απρεπέστερων συμπεριφορών κατά το παρελθόν, από μέρους της πλειοψηφίας, συνέβαλε στο να διαμορφωθεί κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης. Αναρωτιόμαστε π.χ. αν οι σεξουαλικές προθέσεις αλλά και απειλές για βιαιοπραγία, που εξέφρασε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και νυν Πρόερος του ΟΑΝΑΚ κ. Περισυνάκης σε συνεδρίαση του Ν.Σ, θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη «ευαισθησία» από μέρους του ΠΑΣΟΚ ή μήπως, εμμέσως με την σιωπή του, αποδέχεται την ύπαρξη «νταβατζήδων και τσαμπουκάδων» στο Ν.Σ Λασιθίου και την μετατροπή του σε πραγματικό χαμαιτυπείο…

Βέβαιο είναι ότι η λειτουργία του Ν.Σ. χαρακτηρίζεται πολλές φορές από αντιδημοκρατική νοοτροπία και έλλειψη διαλόγου, κοντά στην λογική του αποφασίζομε και διατάσομε. Αυτό φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ δεν το ενοχλεί. Γαντζωμένο με τα νύχια από την όποια εξουσία του έχει απομείνει, επιμένει αμετανόητα παρά την απάντηση που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, να μας παραπέμπει στα έργα και τις ημέρες της μέχρι και πριν ένα χρόνο καθεστωτικής του νοοτροπίας.

Αδυνατώντας το ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του για την εγκατάλειψη και την απομόνωση επί 20 χρόνια του νομού, αλλά και για τα όσα καθημερινά βγαίνουν στο προσκήνιο για τα «έργα και τις ημέρες του», επιτίθεται στην Ν.Δ, παραβλέποντας ότι το «Λάσιον Κοινόν» δεν αποτελεί κομματικό συνδυασμό και ότι οι θέσεις και οι απόψεις του δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εν αντιθέσει ο συνδυασμός της πλειοψηφίας, αποτελεί κομματικό υποχείριο του ΠΑΣΟΚ και κάθε του ενέργεια και συμπεριφορά υπαγορεύεται από την εκάστοτε κομματική γραμμή, αποδεικνύοντας την «αυτοδιοικητική» του λογική, αλλά και το «νέο ήθος που επαγγέλλεται ο σημερινός του Πρόεδρος.

Θα παρακαλούσαμε το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει έστω και προσχηματικά την σοβαρότητα του και παράλληλα να καλέσει τα στελέχη του, εκπροσώπους σε διάφορους φορείς να επανέλθουν στην τάξη, αντί να διυλύει τον κώνωπα και να καταίνει την κάμηλο.

Σαν Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου και χωρίς διάλογο και συνεργασία δεν πρόκειται να λυθούν. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στους πολίτες να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να μείνουμε σε αυτά που μας ενώνουν.

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos