Βαγγελιώ Σχοιναράκη

Νομάρχης Ηρακλείου

Την ίδρυση εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. καθώς και τους προέδρους των κομμάτων, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Μάλιστα, η κ. Σχοιναράκη στο κείμενό της αναφέρει πως αν εξαιρεθεί το εφετείο Ανατολικής Κρήτης από τη διαδικασία ίδρυσης νέων εφετείων, τότε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου θα θεωρήσει την ενέργεια αυτή εχθρική για το Νομό μας. Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:
  • Τον πρόεδρο της κυβέρνησης κύριο Κώστα Καραμανλή
  • Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη
  • Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα
  • Τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθέριο Ζαγορίτη
  • Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργο Παπανδρέου
  • Τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέκο Αλαβάνο
  • Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
  • Την Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κα Αλέκα Παπαρήγα

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της Κυβέρνησης να προωθήσει τη διαδικασία ίδρυσης νέων Εφετείων μόνο σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη και όχι στο Ηράκλειο (Εφετείο Ανατολικής Κρήτης) και στη Χαλκίδα. Έτσι όπως ακριβώς αποφάσισε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης.


Μετά από πολυετείς συζητήσεις, αγώνες, υποσχέσεις και αναβολές αν τελικά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιρέσει το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης από τη διαδικασία ίδρυσης νέων Εφετείων, όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, τότε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου θα θεωρήσει την ενέργεια αυτή εχθρική για το Νομό μας. Πρέπει να σταματήσει η πελατειακή λογική και οι παρεμβάσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες που εμποδίζουν τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα, όπως αυτό του Εφετείου, που διχάζουν την Κρήτη και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα.

Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας, στα πλαίσια της ορθής χωροταξικής κατανομής των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

 

Με εκτίμηση,

Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos