Δεν αρκεί μόνο αυτή η παρέμβαση

Από παλαιότερη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Την καταδίκη της για τα αιματηρά γεγονότα των τελευταίων ημερών εις βάρος αστυνομικών εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ν.Δ. καθώς και τους προέδρους των κομμάτων η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Η κ. Σχοιναράκη τονίζει μάλιστα την ανάγκη για ενίσχυση, αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των αστυνομικών δυνάμεων της Κρήτης, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς:
• Τον πρόεδρο της κυβέρνησης κύριο Κώστα Καραμανλή
• Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
• Τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη
• Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα
• Τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθέριο Ζαγορίτη • Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργο Παπανδρέου
• Τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέκο Αλαβάνο
• Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
• Την Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κα Αλέκα Παπαρήγα

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει την αιματηρή επίθεση των καλλιεργητών – εμπόρων ναρκωτικών κατά των τριών αστυνομικών – συμπολιτών μας, στην περιοχή Μαλάδες Ηρακλείου την 22η-06-2008. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν αισθήματα οργής και αγανάκτησης στους πολίτες.
Το θέμα της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας και της έξαρσής τους σε ορισμένες περιοχές δεν είναι τυχαίο. Στηρίζεται σε κοινωνικά αίτια και εκτρέφεται – διατηρείται από τη δημιουργία κυκλωμάτων γύρω από την καλλιέργεια ή την εμπορία ναρκωτικών, «την προστασία» και γενικά το κέρδος που δημιουργούν παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.
Είναι πολιτικό ζήτημα και έχει σχέση με πολλά από τα κακώς κείμενα και ελλείμματα της Ελληνικής κοινωνίας. Η δικαιοσύνη και ο τρόπος απονομής της, τα παραδικαστικά κυκλώματα, κυρίως όμως η κάλυψη που παρέχει η πελατειακή εξυπηρέτηση από παράγοντες του πολιτικού συστήματος έχουν άμεση ή καθοριστική σχέση με το θέμα.
Ως Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους τρεις τραυματίες αστυνομικούς και στις οικογένειές τους. Ευχόμαστε τη γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.
Ζητούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας στο Νομό μας και στην Κρήτη, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών και η ισονομία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη επιβάλλεται να ενισχυθούν, να αναδιαρθρωθούν και να εκσυγχρονιστούν ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και παραβατικότητας.
Δυστυχώς, οχτώ μήνες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού για θέματα Δημόσιας Τάξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, οι εξαγγελίες παραμένουν υποσχέσεις ενώ τα κρούσματα παραβατικότητας πολλαπλασιάζονται με αθώα θύματα
.

Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos