Υπονομεύοντας το μέλλον

Φωτιά σε εξέλιξη

Ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση και τη γρήγορη κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στους Δήμους Μακρύ Γιαλού και Ιεράπετρας.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης η κινητοποίηση ήταν άμεση γεγονός που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, τη συλλογική ευαισθησία και αγωνία, πολιτών και φορέων, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Έχει, εμπεδωθεί, πλέον, η πεποίθηση ότι το περιβάλλον αποτελεί βασική παράμετρο της ζωής και των δραστηριοτήτων μας και επομένως η διατήρησή του, εν είδει δημοσίου αγαθού, αποτελεί ευθύνη συλλογική και επομένως καθιστά την αρωγή και την αλληλεγγύη αναγκαία και επιτακτική.
Χάριν, λοιπόν, σ’ αυτήν την ταχεία ανταπόκριση οι επιπτώσεις εκ των πυρκαγιών περιορίστηκαν σημαντικά σε ότι αφορά την καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των οικοσυστημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκτός από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, την Πυροσβεστική υπηρεσία για την αποτελεσματικότητα και επιχειρησιακή δεινότητα των στελεχών της, όπως και την Αστυνομική Διεύθυνση για το σημαντικό επικουρικό έργο που προσέφερε, τους Δήμους Αγίου Νικολάου, Νεαπόλεως, Σητείας, Λεύκης, Ιτάνου και Ιεράπετρας, καθώς και τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας οι οποίοι εμπράκτως στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια κατάσβεσης με την αποστολή υδροφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στο Δήμο Χερσονήσου και στο 3ο ΚΕΠ, στη Ζήρο, οι οποίοι απέστειλαν υδροφόρα οχήματα προς επικουρία των προσπαθειών κατάσβεσης. Μας συγκίνησε, επίσης, η επιδειχθείσα αυταπάρνηση των ανδρών του 3ου ΚΕΠ, καθώς και των πολιτών και των ομάδων εθελοντών, η αρωγή των οποίων στο έργο της πυρόσβεσης ήταν σημαντική, έχοντας τη δική τους συμβολή στην προσπάθεια αποφυγής της καταστροφής κατοικιών τόσο στην περιοχή Λαγκάδα του Μακρύ Γιαλού, όσο και στο Στόμιο Ιεράπετρας.
Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας μας, και τους Αντινομάρχες μας που παραβρέθηκαν στις δοκιμαζόμενες περιοχές του νομού μας, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης των πυρκαγιών.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους πληγέντες ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα παρακολουθεί, με τη δέουσα προσοχή, το όλο θέμα των αποζημιώσεων έτοιμη να παρέμβει, με τα μέσα που διαθέτει, εάν παρατηρηθεί οιαδήποτε αβελτηρία από τις κεντρικές υπηρεσίες της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos