Αρχοντάκης, Πατεράκης, Σχοιναράκη, Παπαδάκης

Από την υπογραφή

Σύμφωνο ποιότητας για την προώθηση της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων υπέγραψαν τη Παρασκευή (1/8) στα Χανιά εκπρόσωποι των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Κρήτης.
Όπως τόνισε κατά την υπογραφή του συμφώνου ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, "στόχος του συμφώνου είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προώθηση των κρητικών προϊόντων".

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και ουσιαστικά σημαίνει ότι οι τέσσερις νομαρχίες του νησιού, ενωμένες, θα κάνουν μια κοινή προσπάθεια για να στηρίξουν τα κρητικά προϊόντα και την κρητική διατροφή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με βάση την συμφωνία, οι νομαρχίες του νησιού προχωρούν στη δημιουργία νομικού προσώπου, ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού.
"Οι νομαρχίες, με βάση ένα σχέδιο καταστατικού, συμφωνούν να δράσουν για την προώθηση των κρητικών προϊόντων. Ένας είναι ο τομέας της προβολής σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κοινές δράσεις προβάλλοντας την κρητική διατροφή, και ένας άλλος τομέας δράσης είναι να δημιουργήσουμε μια παιδεία κυρίως στον Κρητικό και τον Έλληνα καταναλωτή για το τι σημαίνει κρητική διατροφή. Προέκταση αυτής της λογικής θα είναι η πιστοποίηση ταβερνών, εστιατορίων και γενικά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα παρασκευάζουν και θα πουλούν εδέσματα που θα προέρχονται από τον τόπο μας. Τα καταστήματα αυτά θα πιστοποιούνται και θα προβάλλονται ως ανταπόδοση αυτών που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό", τόνισε ο νομάρχης Χανίων.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι Νομάρχες, Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, Ρεθύμνου Γιώργης Παπαδάκης, Ηρακλείου Βαγγγελιώ Σχοιναράκη και ο αντινομάρχης Λασιθίου Θεόδωρος Πατεράκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos