Η Νομάρχης με μαθητές

Από την εξόρμηση

Με εξορμήσεις καθαρισμού πάρκων, παραλιών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, ξεκίνησε η εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος στο νομό Ηρακλείου. Με κεντρικό σύνθημα «Το περιβάλον είναι υπόθεση όλων μας», άρχισαν οι πενθήμερες εκδηλώσεις της Ν.Α. Ηρακλείου, με αφορμή  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6).
Η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη ξεκίνησε την εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών με τους μαθητές και τους δασκάλους του 43ου Δημοτικού Σχολείου από την παραλία που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγκρητίου Σταδίου.

Η νομάρχης συνομίλησε με τους μαθητές για την πρωτοβουλία καθαρισμού της παραλίας και ζήτησε να συνεχίσουν τη προσπάθεια τους, καταγράοντας τις δικές τους απόψεις για τους τρόπους προστασίας της φύσης που μας περιβάλλει. Στην εκστρατεία καθαρισμού της αμμουδιάς, συμμετείχε και δύναμη του λιμενικού σώματος, με επικεφαλής τον λιμενάρχη Ηρακλείου Μαρίνο Παττακό, καθώς και εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος για θματα περιβάλλοντος Δέσποινα Συγγελάκη.
Ανάλογη εξόρμηση καθαρισμού της παραλίας οργανώθηκε και στην παραλία του Καρτερού, με τη συμμετοχή Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (Υ.Ε.Α.) της ΣΕΑΠ Ηρακλείου, παρουσία της αντινομάρχη Πόπης Δασκαλάκη.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, με δρώμενα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικές παραστάσεις, διαγωνισμό ζωγραφικής και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Παράλληλα, λειτουργούν καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 9 Ιουνίου, οι εκθέσεις μαθητικών χειροτεχνιών για την προστασία του περιβάλλοντος, που φιλοξενούνται στην είσοδο της Νομαρχίας Ηρακλείου και στην πύλη Αγίου Γεωργίου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos