Νέα ΔημοκρατίαΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Οικειοποιείται συλλήβδην ότι έχει γίνει στο νομό και επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Ψεύδεται ασύστολα και προγυμνάζεται για τα όσα μελλοντικά ψεύδη θα μας αραδιάσει. Κύριοι της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, είστε ψεύτες.

  • «Η Ελλάδα δεν είχε υπόληψη ». Φαίνεται την απέκτησε μαζί με μία από τις πρώες θέσεις στην διαφθορά παγκοσμίως και με τον «τρίτο δρόμο»…
  • «Δεν είχε εξωτερική πολιτική». Και αυτή την απέκτησε με το «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» του κ. Σημίτη…
  • «Δεν είχε κοινωνική πολιτική». Την απέκτησε με τ ΜΑΤ, δέρνοντας τους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου…
  • «Το αστυνομικό κράτος σε όλο το μεγαλείο». Το ΠΑΣΟΚ «εκδημοκράτισε» την αστυνομία και την μετέτρεψε σε «συνοδό» κάθε επαγγελματικής και κοινωνικής ομάδας «συμβάλλοντας» στην «εκγύμναση» των πολιτών στα δακρυγόνα, στους ξυλοδαρμούς, στο τρέξιμο. Όχι όμως και στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
  • «Ήσασταν ευνοούμενοι του καθεστώτος». Σίγουρα το ότι το 1981 η Νέα Δημοκρατία δεν έλεγχε το συνδικαλιστικό κίνημα (ιδιαίτερα των δημοσίων υπαλλήλων) ατό δεν τους λέει τίποτα. Το ότι χρειαζόσουν χαρτί από την κλαδική του ΠΑΣΟΚ για να διοριστείς στο δημόσιο, ούτε και αυτό τους θυμίζει τίποτα. Το ότι διέλυσαν και κομματικοποίησαν τα πάντα για να επιβάλουν την «δημοκρατία» τους, ούτε αυτό έχει σημασία. Όλα αυτά ήταν «παράπλευρες απώλειες» που σαν στόχο είχαν να απομονώσουν το «παρακράτος της δεξιάς»!
  • «Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων». Στην πρώτη ειδικά περίοδο ΠΑΣΟΚ, δεν χρειαζόταν καν να έχεις ούτε ταυτότητα. Εδειχνες την κομματική σου, το χαρτί της τοπικής ή της κλαδιής σου και άνοιγαν οι πόρτες… Ετσι, έκαψαν και τους φακέλους. Τους πέρασαν βέβαια σε μικροφίλμ, αλλά γεγονός είναι ότι «κάηκαν»!
  • «Η Ελλάδα ήταν εγγυητής της ενότητας της ΕΕ ». Από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», προσχώρησε στην ευρωπαϊκή ιδέα κα ας την πολέμησε. Τι πειράζει; Η πρώτη φορά ήταν που άλλα έλέγαν και άλλα έκαναν; Και ας ήταν αυτή που έσωσε τελικά την Ελλάδα από την καταστροφή.

Και ας έρθουμε στο νομό μας.

  • Ναι κύριοι, μας «φτιάξατε» λιμάνια. Και ας τα πήρε η θάλασσα, όως αυτό της Ιεράπετρας.
  • Ναι, μας «βάλατε» και νερό και ας μην υπάρχουν πια άνθρωποι στα χωριά. Βλέπετε οι αγρότες δεν άντεξαν το «καλό» που τους κάνατε και τα εγκατέλειψαν.
  • Ναι, «μας φτιάξατε» και βιολογικούς και νοσοκομεία και μαρίνες κι αρδευτικά και πολλά άλλα και ας μην τα φτιάξατε όλα αυτά εσείς. Δεν πειράζει. Εξ επαγγέλματος ψεύτες, όπως αποδεικνύεται, δεν θα βλάψουν να πείτε μερικά παραπάνω…

ΟΧΙ κύριοι του ΠΑΣΟΚ, δεν ντρεπόμαστε και ρωτάμε. Και ας μην παίρναμε τόσα χρόνια απατήσεις.

Εσείς όμως δεν ντρεπόσαστε, να συνεχίζετε να ψεύδεστε; Δεν ντρεπόσαστε το κατάντημα αυτού του τόπου; Για τον ΒΟΑΚ που με τους ρυθμούς σας θα χρειάζονταν περίπου 100 χρόνια για να τελειώσει; Για τον Αθερινόλακο; Για τον Αποσελέμη; Για το ΒΙΟΠΑ, για τ αεροδρόμιο ανατολικής Κρήτης, για τα πανεπιστήμια, για όλα όσα ΕΠΡΕΠΕ να έχουν γίνει ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ;

Γιατί δεν ρωτάτε τον βουλευτή σας, να σας πει πόσες χιλιάδες ερωτήσεις και αναφορές είχε καταθέσει και πόσες από αυτές είχαν αίσια κατάληξη. Και αν ράγματι επιλύθηκαν, τότε πως και ο νομός μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Δεν βαρεθήκατε να βιάζετε την λογική κάθε σκεπτόμενου πολίτη;

Η Νέα Δημοκρατία μέχρι το ’81 και χωρίς ακόμα την βοήθεια της Ε.Ε κατάφερε να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης τη χώρα κι να εξασφαλίσει το μέλλον της εντάσσοντας την στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε περισσότερα χρήματα, από όλες μαζί τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Που πήγαν και δεν τα είδαμε; Πόσα και σε ποια έργα του νομού μας αξιοποιήθηκαν; Για να μην ρωτήσουμε για τους λόγους που χάθηκαν ίσως και άλλα τόσα…

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, στα 20 χρόνια η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της, με όλα αυτά τα φαινόμενα που εκθρέψατε και που μας εξέθεσαν διεθνώς. Την οδηγήσατε στο χείλος της χρεοκοπίας και της ανυποληψίας. Οι πολίτες είδαν την δαφθορά να γιγαντώνεται και το εισόδημα τους να συρρικνώνεται, με 1 στους 5 πολίτες να βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Είδαν στις 11 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ οι 6 να βρίσκονται στην Ελλάδα. Είδαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν και την ίδια στιγμή το σύστημα ΠΑΣΟΚ να «κτίζει» νέα τζάκια. Είδαν την ανεργία και τον κάθε εγκληματία να κτυπά την πόρτα τους. ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΛΑ! ΔΕΝ χρειάζεται να δουν και άλλα!

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, δεν μας οφείλετε καμία απάντηση. Την οφείλετε στον Ελληνικό λαό και στον λαό του Λασιθίου. Σε αυτό πρέπει να απευθυνθείτε, να απολογηθείτε και να του πείτε γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Τι και ποιοι έφταιξαν. Αλλά θέλει θάρρος και ειλικρίνεια. Ούτε το ένα διαθέτετε, ούτε το άλλο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos