Νέα ΔημοκρατίαΕίμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Βουλγαράκης θα απαντήσει κατάλληλα στον κ. Καρχιμάκη στις ερωτήσεις του σχετικά με την αστυνομία.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το θράσος του. Επικαλείται δήθεν διαμαρτυρίες πολιτών για μεροληπτική μεταχείριση με κομματικά μάλιστα κριτήρια.

Είστε μυθομανής και φαντασιόπληκτος κ. Καρχιμάκη. Ψεύδεστε ασύστολα και έχετε χάσει την αίσθηση του τόπου κα του χρόνου.
Καμία παρέμβαση προς τα αστυνομικά όργανα δεν έχει γίνει, δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει από τη Νέα Δημοκρατία για συγκάλυψη οποιαδήποτε παρανομίας, σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκει ο παραβάτης.
Και μια που αναφέρεστε κ. βουλευτά, στην ΕΙΔΑΣΥΔΕ γνωρίζετε ποιος ήταν διοικητής, γνωρίζετε ποιοι υπηρετούσαν και πως οι συχνές σας παρεμβάσεις (όχι μόνο σε αυτή την υπηρεσία, αλλά και σε άλλες) οδηγούσαν στην ατιμωρησία τους πολιτικούς σας φίλους, μόνο με ένα τηλεφώνημα σας. Όπως γνωρίζετε τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει σε αυτή την υπηρεσία με αφορμή την συμπεριφορά του τότε διοικητή που είχε οδηγήσει σε ΕΔΕ, μηνύσεις (και άλλα παρατράγουδα), με σχόλια από τους ίδιους τους αστυνομικούς της υπηρεσίας για το νόμιμο των ενεργειών του&
Μην μας αναγκάζετε να σας τα θυμίζουμε, είμαστε βέβαιοι ότι και αυτά τα γνωρίζετε. Ισως να μην ξέρετε ότι τα γνωρίζουμε και εμείς (και όχι μόνο αυτά, αλλά και πολύ περισσότερα). Πάψτε να προκαλείτε την μνήμη και να δοκιμάζετε την υπομονή μας. Δεν επιθυμούμε να ξεκινήσουμε κάποια αντιπαράθεση σε μια ευαίσθητη υπηρεσία, δεν είμαστε όμως και διατεθειμένοι να ανεχθούμε και άλλο τις ασυναρτησίες και την λάσπη σας.
Είμαστε βέβαιοι ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του και υποχρέωση όλων μας είναι να το στηρίξουμε αντί να σπέρνουμε τον διχασμό και να εκτοξεύουμε μύδρους επί δικαίων και αδίκων.
Σαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν έχουμε επισημάνει μεμονωμένα περιστατικά στον χώρο της Αστυνομίας. Ποτέ όμως δεν επιχειρήσαμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα (Αυτό δηλαδή που επιχειρείτε σήμερα εσείς κ. βουλευτά με την στάση σας), ενώ παράλληλα εκφράζαμε την βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών επιτελεί υποδειγματικά το καθήκον της.
Αν λοιπόν επιθυμείτε να επισημάνετε νοσηρά φαινόμενα δεν έχετε παρά να τα αναζητήσετε στον βίο και την πολιτεία της 20χρονης παραμονής σας στην εξουσία. Αν δε επιμείνετε, ευχαρίστως να σας τα υπενθυμίσουμε.
Σας προκαλούμε κ. βουλευτά, να καταγγείλετε συγκεκριμένα περιστατικά ατιμωρησίας. Μας έχετε φλομώνει με τις αοριστολογίες και πολιτικάντικες καταγγελίες σας γι το θεαθήναι. Ονόματα κ. Καρχιμάκη. ΟΝΟΜΑΤΑ. Τα περιμένουμε από εσάς και όχι από τα κατά καιρούς φερέφωνα σας&
Σε ότι έχει σχέση με το περιστατικό με τον τροχονόμο, δεν είναι όπως γνωρίζετε το μόνο. Υπάρχουν και άλλα και μάλιστα πολλά από αυτά πολύ παλαιότερα και σε διάφορες θέσεις που κατά καιρούς είχε υπηρετήσει. Κάποια μάλιστα καταγεγραμμένα, κάποια άλλα όχι (με ποιου ή ποιών την παρέμβαση;). Σίγουρα θα έχετε ενημερωθεί και για αυτά. Ποτέ όμως δεν επιδείξατε καμία ευαισθησία. Γιατί άραγε;
Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα. Πιστεύουμε ότι δεν είναι σκόπιμο να πάρουμε θέση, παρεμβαίνοντας στην διαδικασία με οποιοδήποτε τρόπο. Εσείς βεβαίως, από παλαιόθεν έχετε τη συνήθεια να το πράττετε. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας βρίσκει και σύμφωνους.
Το αν εσείς κ. βουλευτά είχατε μάθει να σηκώνετε το τηλέφωνο και να δίνετε «εντολές», δεν είναι λόγος σήμερα να επιτίθεστε στην Ελληνική Αστυνομία κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.
Κύριε βουλευτά,
η Ελληνική Αστυνομία τους τελευταίους μήνες έχει αποδείξει μέσα και από μια σειρά από περιστατικά, την αποτελεσματικόητα της, αλλά και την θέληση της να πατάξει το έγκλημα. Η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, προσπαθεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και παράλληλα κατανοεί και αναγνωρίζει έμπρακτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί. Μόλις πρόσφατα, ικανοποιήθηκε ένα πολχρονο αίτημα, αυτό του επιδόματος του επικινδύνου του επαγγέλματος τους.
Η Νέα Δημοκρατία με σύνεση και αποφασιστικότητα, με μέτρο και συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στον λαό και τον τόπο, κάνει μέρα με την μέρα τις δεσμεύσεις της πράξεις. Παρεμβαίνει όταν χρειάζεται και δεν επιδιώκει συγκυβέρνηση. Ασκεί όπως και στο παρελθόν, γόνιμη και ουσιαστική κριτική. Αντιπαρέρχεται τον παλαιοκομματισμό, που κάποιοι όπως ο ως άνω αναφερόμενος βουλευτής αναπολούν και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Καλεί τους πολίτες να μην παρασύρονται απ τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του γνωστού «ερωτησιομανή» βουλευτή. Είθε στα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα του, να είχε λύσει έστω και τα μισά από αυτά που σήμερα διαπιστώνει. Θα είχε γίνει το Λασίθι πραγματικός παράδεισος&

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos