Νότης Μαριάς
ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς

Παρέμβαση για την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων αλιέων αλλά και των αλιέων των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε στις 12/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,

Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με αφορμή συζήτηση για τη λήψη μέτρων προστασίας για το λαβράκι.

Η παρέμβαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της σημερινής Συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ε.Ε.  διαμορφώθηκε με αφορμή τη μεγάλη σύγκρουση Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων τη δεκαετία του 70, μια εποχή που υπήρχε και τότε έντονη οικονομική κρίση.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι στην παρούσα περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σοβαρή πρόκληση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής που έχει σχέση με τη διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων μόνο που οι συγκρούσεις που προκαλούνται δεν έχουν πλέον εθνοτικά χαρακτηριστικά, αφού εν προκειμένω αυτοί που συγκρούονται είναι οι φτωχοποιημένοι από την οικονομική κρίση αλιείς της Ε.Ε. με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιθυμεί τη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθεί το λαβράκι. Επομένως τα σοβαρά μέτρα προστασίας των αλιευτικών αποθεμάτων σε λαβράκι πρέπει να ληφθούν με συναινετικό τρόπο με τους ενδιαφερόμενους φορείς και να συνοδευτούν με σοβαρά οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών αλιέων όχι μόνο στη βόρεια Ευρώπη αλλά και στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, όπου οι συμπατριώτες μου αλιείς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos