συμβαση σταλιδα μαλιαΥπεγράφη τη Τετάρτη (21/9/2005) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, το έργο «Σταλίδα – Μάλια & ολοκλήρωση της παράκαμψης Ηρακλείου ΒΟΑΚ», προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρθεί σε 28 μήνες, θέτοντας έτσι την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από το Ηράκλειο μέχρι τα Μάλια. Υπολογίζεται ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ομαλή διακίνηση της κυκλοφορίας, αφού στην ουσία δημιουργείται ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από εθνικούς πόρους.
Η σύμβαση υπογράφηκε, παρουσία του Γ. Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, μεταξύ του Διευθυντή της Ε.Υ.Δ.Ε./ΒΟΑΚ. κ. Γ. Αγαπάκη ως εκπρόσωπου του Ελληνικού Δημοσίου και του πρόεδρου της αναδόχου εταιρείας ου έργου κ. Κ. Κουρτίδη.

Το έργο θα περιλαμβάνει 3 υποέργα:

  • το τμήμα Σταλίδα – Μάλια,
  • το τμήμα Γέφυρα Μπεντεβή – Α.Κ. Κατσαμπά
  • και εργασίες από τον Ανισόπεδο κόμβο Λινοπεραμάτων μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεσαράς.

 Ο Γ.Γ της Περιφέρειας αρακτήρισε το έργο ως πολύ σημαντικό ενώ επεσήμανε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί και το έργο “Μάλια -όρια του Ηρακλείου- Λασιθίου” για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα κατασκευής της Εθνικής Οδού μέχρι την έξοδο του Νομού προς το Λασίθι.

Τέλος χαρακήρισε ατυχέστατη την στιγμή της διαμαρτυρίας των εργοληπτών Δημοσίων Έργων, που την ώρα της υπογραφής της σύμβασης υπήρξε μία παρέμβαση τους, σχετικά με τα οφειλόμενα που υπάρχουν απέναντί τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos