ο Δήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες

Από την επίσκεψη στο σημείο

Ξεκινά το έργο της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, που γίνεται για να καλύψει μεγάλο μέρος των αρδευτικών αναγκών της περιοχής. Τη Τετάρτη (28/5) εγκαταστάθηκε επίσημα η εργολήπτρια εταιρεία παρουσία του Διευθυντή Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αντώνη Κοτσώνη που ήταν επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 14.004.166 ευρώ και θα εκτελεστεί από την εταιρεία «Κάστωρ Α.Ε.».

Το έργο που θα κατασκευαστεί στο Οροπέδιο Λασιθίου προβλέπει την κατασκευή λιμνοδεξαμενής, στεγανοποίηση της λεκάνης, κατασκευή αγωγού από τσιμεντοσωλήνα, κατασκευή έργου μερισμού, αγωγού μεταφοράς, περιμετρικού δρόμου και την αντιπλημμυρική προστασία του Οροπεδίου Λασιθίου.

Το έργο της λιμνοδεξαμενής προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή το Μάιο του 2010.
Η λιμνοδεξαμενή θα έχει χωρητικότητα περίπου 3 εκ. κυβικά και προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης μεγάλου μέρους του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς μαζί με τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το χώρο όπου θα δημιουργηθεί η νέα λιμνοδεξαμενή – κοντά στην υπάρχουσα λιμνοδεξαμενή Χαυγά – καθώς και την περιοχή απ’ όπου θα τροφοδοτείται. Παρόντες ήταν επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Φράγμα Αποσελέμη κ. Αντώνης Σακαδάκης, ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ Αποσελέμη κ. Μανόλης Τσαβδαρής, ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας κ. Τίμος Καρεφιλάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μανόλης Περυσινάκης.
«Η σημερινή είναι μια σημαντική μέρα για το Οροπέδιο Λασιθίου γιατί ξεκινά ένα έργο για το οποίο υπήρξαν πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να υλοποιηθεί. Για το Δήμο η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλαμε για να αποκτήσει ο τόπος μια σημαντική υποδομή που θα στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Με αυτό το έργο πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών του Οροπεδίου Λασιθίου και οι περιοχές που σήμερα παραμένουν χωρίς καλλιέργεια θα αξιοποιηθούν για να δοθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγροτικό μας κόσμο», τόνισε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς παράγοντες που διαχρονικά πίστεψαν και υπηρέτησαν την προοπτική του συγκεκριμένου έργου καθώς και τους παράγοντες του υπουργείου και των υπηρεσιών για την βοήθεια τους.
Ο κ. Κοτσώνης σημείωσε ότι από την πλευρά της υπηρεσίας του Υπουργείου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και από σήμερα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ενώ ο κ. Καρεφιλάκης δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της κατά την εκτέλεση του έργου.

Από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos