Ξενοδοχείο Μίνως, πρώτο βήμα για την ανάδειξη του
ο δήμαρχος Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Μίνως με τους μελετητές

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018  στην Λότζια η σύμβαση μελέτης για την αποκατάσταση του Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό 25ης Αυγούστου  στον αρ. 3 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής.

Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Πέτρου Ινιωτάκη.

Μετά την υπογραφή, ο Δήμαρχος δήλωσε:  «Η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του “MΙΝΩΣ”, αποτελεί  το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση  ενός εμβληματικού κτιρίου του Ηρακλείου, το οποίο επί σειρά ετών ήταν εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του.  Η μετατροπή του σε πολυχώρο ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός μας, θα έχει  πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό, την τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και συνολικά για την τοπική κοινωνία. Συνεχίζουμε, με σταθερά βήματα  να αλλάζουμε την πόλη».

Ακολούθησε αυτοψία στον χώρο του ξενοδοχείου, όπου οι μελετητές εξήγησαν στον Δήμαρχο τις σκέψεις και τα σχέδια τους.

Το εν λόγω κτίριο  αποτελούσε μέρος του ξενοδοχείου «Μίνως». Ήταν έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτριου Κυριακού, ο οποίος είχε  μελετήσει και τα περισσότερα από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται στην οδό 25ης Αυγούστου. Είναι διώροφο και η συνολική του επιφάνεια φτάνει στα 340m2. Η μελέτη έχει ανατεθεί με διαγωνισμό (ανοικτή διαδικασία) και η συμβατική αμοιβή της ανέρχεται στο ποσό των 67.305,02 € (χωρίς ΦΠΑ). Περιλαμβάνει τις εξής επί μέρους μελέτες: Αρχιτεκτονική μελέτη κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου, μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου. Η χρηματοδότησή της θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos