το χάος των πινακίδων εδώ δεν ενοχλεί ...
το χάος των πινακίδων εδώ δεν ενοχλεί …

Τις τελευταίες εβδομάδες, κάποια ξενοδοχεία της περιοχής Αγίου Νικολάου – Ελούντας, είδαν τις πληροφοριακές τους πινακίδες, κυρίως κατεύθυνσης προς τα ξενοδοχεία να εξαφανίζονται ! Ψάχνοντας τι είχε συμβεί, φτάσαμε μέχρι τη διεύθυνση τεχνικών έργων της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης για να μάθουμε ότι ανατέθηκε εργολαβία να ξηλωθούν όλες οι διαφημιστικές ή πληροφοριακές πινακίδες ιδιωτών σε όλο το οδικό δίκτυο, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου, με τη λογική ότι αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς και μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.

εδώ μάλλον αυτή ήθελε μεγάλο συνεργείο με κόφτες κλπ ....
εδώ μάλλον αυτή ήθελε μεγάλο συνεργείο με κόφτες κλπ ….

Οι πινακίδες που ξηλώθηκαν μαζεύτηκαν σε ένα οικόπεδο της δασικής υπηρεσίας Ηρακλείου στη Φοινικιά και θα εκποιηθούν ως μέταλλο, αλλά ……

Ο όποιος εργολάβος ανέλαβε το έργο, ξήλωσε ότι μπορούσε να βγει με τα χέρια. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες έμειναν στη θέση τους, ενώ μαζεύτηκαν κάποιες από τις οποίες είχαν και άδεια από τον οικείο δήμο.

πληροφοριακή και διαφημιστική στη θέση τους και μετά το ξήλωμα....
πληροφοριακή και διαφημιστική στη θέση τους και μετά το ξήλωμα….

Οπότε, εάν όσοι έχασαν τις πινακίδες που έδειχναν τον δρόμο για το ξενοδοχείο, θελήσουν να ζητήσουν άδεια για νέες, τότε θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος του 2016 και ακόμα θα περιμένουν αφού θα πρέπει να περάσουν από κάμποσες επιτροπές. Έτσι μάλλον θα ξαναμπούν στη θέση τους χωρίς άδεια…..

Τα ωραία της εφαρμογής του νόμου. Ακόμα και σε ιδιόκτητο χώρο να υπάρχει η πινακίδα, ακόμα και κοντύτερα από 160 μέτρα από το δρόμο, εάν δεν έχει άδεια, θα ξηλωθεί, αλλά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, αυτό μάλλον δεν συμβαίνει …..

εδώ, δεν ενοχλούν το νόμο ......
εδώ, δεν ενοχλούν το νόμο ……

Για την ιστορία, το ισχύον νομικό πλαίσιο περιγράφεται στο Ν. 2946/2001 (ΦΕΚ 224/Α’/8.10.2001) Υπαίθρια Διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos