η Δέσποινα Κουρουπακη με τον Stephan Mc Neal στη Σφάκα
η Δέσποινα Κουρουπακη με τον Stephan Mc Neal στη Σφάκα

STEPHAN MACNEAL

Αμερικανογερμανος ιστορικός που ασχολείται  πολλά χρόνια  με τα εγκλήματα πολέμου του Γερμανικού κράτους και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο Λασίθι ερευνώντας τα γεγονότα και καταγράφοντας  τα θύματα τόσο κατά τον Ελληνοαλβανικό πόλεμο

όσο και κατά την διάρκεια της κατοχής(40-44) . Σημειώνουμε ότι στα επίσημα αρχεία του Γερμανικού κράτους ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν για την περιοχή μας κυρίως αναφορικά με την περίοδο της κατοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν την μαρτυρία τους (με την προσωπική εμπειρία ή ιστορίες γονέων, συγγενών και  συγχωριανών) μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλ 6946943853 και να αφήσουν τα στοιχεία τους. Μιλά αγγλικά, γερμανικά.
Ο κος Mc Neal  θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους κατοίκους των χωριών για την φιλοξενία τους αλλά κυρίως για την βοήθεια (και την μετάφραση) που του παρείχαν στην επικοινωνία με τους συγχωριανούς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει σε αυτούς της Πραισσού  (σσ. άλλωστε οι Στειακοί φημίζονται για την φιλοξενία τους) και προσωπικά στον Νίκο Κοκκινάκη.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos