Βεγγαλικά Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι μικροί και μεγάλοι τις ημέρες του Πάσχα με τη χρήση πυροτεχνημάτων αφού ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα σοβαρά ατυχήματα που συμβαίνουν τις μέρες εκείνες. ¶λλωστε όπως επισημαίνεται και με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύεται η εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων (τυποποιημένων ή αυτοσχέδιων) καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους.
 
Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα παρατηρείται μεγάλη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων και άλλων πυροτεχνημάτων, με αποτέλεσμα και οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις να διαταράσσονται, αλλά και να σημειώνονται πολλά σοβαρά ατυχήματα.
 
Για την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των φετινών εορτών, η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου έχει εκδώσει ήδη διαταγές προς όλες τις υπηρεσίες της να ασκούν αυστηρούς ελέγχους και να λάβουν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα, προς αποτροπή παράνομης διακίνησης και καύσης πυροτεχνημάτων.
 
Οι απαγορεύσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:
  • Απαγορεύεται η εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων (τυποποιημένων ή αυτοσχέδιων) καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους. 
  • Απαγορεύεται η χωρίς άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία και χρήση φωτοβολίδων, καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους. Διευκρινίζεται όμως ότι, τα είδη αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο από τους κατόχους πλωτών μέσων, κυνηγούς και ορειβάτες που είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια, εκεί που επιβάλλεται η χρήση τους και όχι κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα. 
  • Κατά τις ημέρες του Πάσχα δεν επιτρέπεται η καύση βεγγαλικών. 
  • Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές

Print Friendly, PDF & Email

Από manos