ΦοιτητέςΤο ζήτημα με τις διαγραφές μαθητών, τις οποίες χαρακτηρίζει αδιανόητες, από το τμήμα της Ανώτερης Τουριστικής Σχολής Αγίου Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ) φέρει υπόψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης ο βουλευτής κ. Καρχιμάκης. Ο βουλευτής αναφέρει ότι οι φοιτητές διεγράφησαν με την δικαιολογία της έλλειψης των απαραίτητων προσόντων φοίτησης, ενώ είχε προηγηθεί έλεγχός των σχετικών δικαιολογητικών και είχαν γνει δεκτοί στο Τμήμα.

Η επιστολή αφορά τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αφού η Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν. υπάγεται στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και με τη σειρά του ο οργανισμός εποπτεύεται από το Υπουργείο.
 
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει την πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και της Σχολές Ξεναγών, αποτελεί έναν εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα.
 
Τίθεται το ερώτημα γιατί δεν είχαν ελεγχθεί πλήρως τα στοιχεία και τα έγγραφα των φοιτητών και αν τελικά οι μαθητές δεν τηρούν τις προϋποθέσεις γιατί δεν απορρίφθηκαν αλλά αναγάστηκαν να μετακομίσουν για τις σπουδές τους στον ¶γιο Νικόλαο.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης «στα πλαίσια, λοιπόν, των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον Ο.Τ.ΕΚ. λειτούργησε στον Αγ. Νικόλαο για το 2004 Τήμα Οροφοκομίας Μετεκπαίδευσης Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν. μετά από συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού φοιτούντων (20 φοιτητές) και κατάρτιση σχετικού πίνακα είκοσι (20) επιτυχόντων υποψηφίων για παρακολούθηση σπουδαστών. Προφανώς, για να καταρτιστεί τέτοιος πίνακας και να αποφασιστεί η ειτουργία του Τμήματος, είχαν ελεγχθεί τα δικαιολογητικά που οι είκοσι αυτοί υποψήφιοι κατέθεσαν.
 
Όμως, όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, μεθοδεύτηκε στην πορεία η διαγραφή των συγκεκριμένων φοτητών. Συγκεκριμένα, είκοσι εκ των είκοσι τριών υποψηφίων ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ότι έγιναν δεκτοί για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Τα ονόματά τους περιλήφθηκαν στον υπ’ αριθμ. 2939/29-9-04 πίνακα επιτυχόντων, ο οποίος για άγνωστο λόγο ουδέποτε δημοσιεύθηκε.
 
Την πρώτη κιόλας μέρα των μαθημάτων μία φοιτήτρια αποχώρησε, καθώς μη έχοντας ολοκληρώσει τη φοίτησή της στο Δημοτικό Σχολείο, αδυνατούσε να παρακολουθήσει το επίπεδο των μαθημάτων. Η θέση της δεν καταλήφθηκε ποτέ από τους επιλαχόντες υποψηφίους.
 
Οι υπόλοιποι δεκαεννιά φοιτώντες ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους, παρά τις αιφνίδιες αλλαγές στο πρόγραμμα παρακολούθησης, και παρέστησαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις και έλαβαν τα σχετικά αποτελέσματα.
 
Παραδόξως, τέσσερις εκ των φοιτητριών ενώ, μετά από επιτυχή απόδοση τους στις εξετάσεις, ανέμεναν την απονομή του σχετικού τίτλου σπουδών, ενημερώθηκαν ότι σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του Ο.Τ.Κ. διαγράφονται από το Τμήμα, διότι τα δικαιολογητικά που είχαν αρχικά καταθέσει και που λογικά εξετάστηκαν προκειμένου να εγγραφούν στο Τμήμα δεν κρίθηκαν επαρκή!!!
 
Δηλαδή τα δικαιολογητικά που είχαν ελεγχθεί κα κριθεί επαρκή, εκ των υστέρων κρίθηκαν μονομερώς ανεπαρκή και προκάλεσαν τη διαγραφή φοιτητριών που είχαν αφιερώσει χρόνο, κόπο και χρήματα, προσδοκώντας δικαιολογημένα την απονομή σε αυτές του τίτλου σπουδών που θα πιστοποιούσε τη φοίτηση τους».
 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos