Δημήτρης Αβραμόπουλος Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο έθεσε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης με κύριο θέμα την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελούντας, αλλά και τα αυξανόμενα προβλήματα ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού.
 
 
Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για αδιαφορία που προκαλεί «όλο και εντονότερα προβλήματα στους πολίτες του Λασιθίου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του νομού.
Τελευταία δυσμενής συνέπεια της ολιγωρίας της Κυβέρνησής σας να προχωρήσει σε ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, γιατρών και νοσηλευτών, που εξυπηρετούν τα Ιατρεία και Νοσοκομεία του Νομού, είναι η αποστέρηση του Περιφερειακού Ιατρείου Ελούντς από την καθημερινή παρουσία ιατρού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λασιθίου.
 
Όπως, επισημαίνει ο κ. Καρχιμάκης, «και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελούντας διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που παρουσιάζονται από το Νοέμβριο του 2005 στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελούντας, που δεν μπορεί, πλέον, να εξυπηρετήσει επαρκώς τους κατοίκους, αφού η μοναδική ιατρός αποσπάται συχνά στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως».
 
Ρωτάει το υπουργείο υγείας σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το περιφερειακό ιατρείο Ελούντας και εάν σκοπεύει το υπουργείο να κάνει πρόσληψη προσωπικού.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos