Ελληνική ΑστυνομίαΟ Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, πραγματοποίησε στις  14 και 15/04/2006, επισκέψεις σε υπηρεσίες τη Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγο Βασίλειο Λουράκη.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίο Ελλάδος επιθεώρησε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες και προήδρευσε συσκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν, στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.
 
Στο πλαίσιο των συσκέψεων, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος επιθεώρησε διάφορε Αστυνομικές Υπηρεσίες και προήδρευσε συσκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.
 
Στο πλαίσιο των συσκέψεων, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδα έδωσε εντολές και κατευθύνσεις επί ζητημάτων αστυνομικής αρμοδιότητας, με έμφαση στα θέματα οργανωτικού σχεδιασμού, που σχετίζονται κυρίως με τους τομείς:
  • της εμφανούς αστυνόμευσης 
  • της εφαρμογής εξειδικευμένων δράσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας 
  • της λειτουργίας του νέου θεσμού του «Τοπικού Αστυνόμου» 
  • της ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό και 5. της ποιοτικής αναβάθμισης του έργου που παρέχουν οι Υπηρεσίες της Ελληικής Αστυνομίας προς τους πολίτες.

Παράλληλα ο κ. Γενικός Επιθεωρητής επισκέφθηκε και την περιοχή του Μυλοποτάμου ν. Ρεθύμνης, καθώς και  περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα, συζήτησε με κατοίκους τους και στη συνέχεια συναντήθηκε στο Ηράκλειο και το Πέραμα Δήμου Γεροποτάμου και με εκπροσώπους Αρχών και φορέων όπου αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπιση και των προβλημάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος της περιοχής αυτής.

Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η λήψη άμεσων, αναγκίων και αποτελεσματικών αστυνομικών μέτρων από τις αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής παραβατικότητας και ιδιάζουσας εγκληματικότητας στις ως άνω περιοχές.

Οι παραπάνω συναντήσεις θα επαναληφθούν, προκειμένου τα έτρα που θα ληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και φορείς να αξιολογούνται και να βελτιώνονται όπου απαιτείται με σκοπό την επίτευξη αποτελέσματος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos