από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του δήμου Αγίου Νικολάου
από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του δήμου Αγίου Νικολάου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίου Νικολάου αντιδρώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης» πραγματοποίησαν Γενική συνέλευση στις 6-6-2014

προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο δράσης του Συλλόγου απέναντι σε ένα νόμο αντισυνταγματικό,ένα νόμο που προκαθορίζει από την αρχή πόσοι θα είναι οι ικανοί, οι μέτριοι και οι ανίκανοι,ένα νόμο που τελικά επιβάλει τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία μεταξύ των συναδέλφων

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, στις 30-6-2014 οι Δήμαρχοι θα πρέπει να προχωρήσουν στον επιμερισμό ποσόστωσης (από πού θα προέρχεται δηλ.το 15%,το 25% και το 60%)και στη συνέχεια με βάση τον αριθμό αυτό οι Δ/ντές

θα πρέπει μέχρι 30-8-2014 να έχουν προβεί στις αξιολογήσεις των υπαλλήλων,οδηγώντας το 15% στον προθάλαμο των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.

Επειδή το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση το αδιάβλητο της διαδικασίας,ενώ καθιερώνει ένα σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων προωθώντας το μοντέλο «ο θάνατος σου η ζωή μου» όπου κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να επιβιώσει ατομικά, καταργώντας κάθε έννοια συναδελφικότητας και συνεργασίας.

Επειδή οδηγεί στην ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων μεταξύ «αξιολογούμενου» και «αξιολογητή».

Επειδή καθηλώνει μισθολογικά την πλειοψηφία των υπαλλήλων με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.

Επειδή τελικά η συγκριτική «αξιολόγηση» είναι ο προθάλαμος για καταργήσεις υπηρεσιών και εκχώρηση τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα επιδιώκοντας την πλήρη μετατροπή των ΟΤΑ σε Α.Ε.

Για όλα τα παραπάνω εμείς οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτ/ση,είμαστε διατε- θειμένοι να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή του Νόμου αυτού.

Ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014 και ιδιαίτερα της υποχρεωτικής και προαπο-φασισμένης από την Κυβέρνηση ποσόστωσης,που μόνο στόχο έχει τη δημιουρ-γία δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων στην Τοπική Αυτ/ση.

Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να μην προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών μέχρι 30-6-2014 που ζητάει το Υπουργείο.

Ζητήσαμε από τους Δ/ντές των υπηρεσιών να απέχουν από τη διαδικασία αυτή

δηλώνοντας ότι τόσο Σύλλογος όσο και η Ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα τους αφήσει απροστάτευτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αίτημα μας αυτό με την αριθ.176/19-6-2014 απόφαση του, αποφάσισε ομόφωνα:

1.Τη μη εφαρμογή στις υπηρεσίες του Δήμου των διατάξεων του Ν.4250/2014, που αφορούν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και ζητά την άμεση κατάργηση του.

2. Εντέλει τον κ.Δήμαρχο να μην προχωρήσει στην υπογραφή απόφασης επιμερισμού ποσοστών,η οποία θα αποτελέσει προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ν.4250/2014 περί συγκριτικής αξιολόγησης

3.Στηρίζει και συμπαραστέκεται στις όποιες κινητοποιήσεις εναντίον του Νόμου, αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

4. Απαιτεί από την ΚΕΔΕ να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών εκείνων προκειμένου να ακυρωθεί ο Ν.4250/2014,τόσο σε θεσμικό επίπεδο,όσο και στην πράξη.

Η παραπάνω απόφαση, μαζί με τις υπογραφές όλων των εργαζομένων του Δήμου αλλά και και του συνόλου των Δήμων της Χώρας , θα διαβιβαστούν μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,προκειμένου

ο κ.Υπουργός να καταλάβει ότι αντιδρά και αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014 το σύνολο των εργαζομένων και όχι μια «ισχνή μειοψηφία που ξεβολεύεται» όπως προπαγανδίζουν αλλά και θέλουν να ισχυρίζονται.

Στην επόμενη γενική μας συνέλευση στις 25-6-2014,παρουσία μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα μας και αποφασίσαμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή και καθημερινή αγωνιστική εγρήγορση και να είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής αγώνα ,προκειμένου να ακυρωθεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος για τη δήθεν «αξιολόγηση».

Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι μόνο μια αναγκαία αντίσταση στη δρομολόγηση νέων απολύσεων στο Δημόσιο και την Τοπ.Αυτ/ση.Θα είναι και πάλη για ελευθερία,δημοκρατία και διεκδίκηση ανοιχτών οριζόντων για όλους,κόντρα σε ένα βαθύ σκοταδισμό που στοχεύει να δηλητηριάσει βαθιά την κοινωνία.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Μαρία Βάρδα                           Ιωάννης Νικολαίδης

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos