logo-crpmΟλοκληρώνεται αύριο (4.11) η 33η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιοχών (CRPM) που πραγματοποιείται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου. Κύριο θέμα της συνέλευσης είναι «οι Περιφέρειες και το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Οικοδόμησης» ενώ θα συζητηθούν και τα ακόλουθα ειδικότερα ζητήματα:

  • Διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής με αφορμή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «Στρατηγικές Κατευθύνσεις για το μέλλον των περιφερειακών κρατικών ενισχύσεων 2007-2013».
  • Η θέση των Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Οικοδόμηση.
  • Η πορεία του σχεδίου γι την Ευρώπη της Θάλασσας.

Η συνέλευση θεωρείται πολύ σημαντική για τις Περιφέρειες που μετέχουν, αφού θεωρείται δίαυλος επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Περιφερειακής Πολιτικής και το ρόλο των Περιφερειών στη διαμόρφωση της Νέας Ευρώπης.

Τα συμπεράσματα της συνέλευσης θα αποτελέσουν σημαντικές παραμέτρους στη διαμόρφωση πολιτικής της CRPM και στην επικοινωνία της με τα όργανα της Ε.Ε. για τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Πολιτικής.

Στη συνέλευση συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, με την ιδιότητα του εκλεγμένου Προέδρου της Επιτροπής των Νησιών της CRPM.

Το πρόγραμμα:
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου:
Θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις της Επιτροπή των Νησιών, της Διαμεσογειακής Επιτροπής, της Επιτροπής του Ατλαντικού Τόξου, Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, Βόρειας Θάλασσας καθώς και της Επιτροπής Βαλτικής.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου:
Απολογισμός της CRPM και θα συζητηθούν οι προοπτικές της. Θα ακολουθήσουν συνεδρίες για το μέλλον της Οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για τη θέση των Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Οικοδόμηση. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο της CRPM.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου:
Αναφορά στην προετοιμασία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη θάλασσα και στη συμμετοχή των Περιφερειών στους Οργανισμούς για την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας.

Στο τέλος των εργασιών ο πρόεδρος της CRPM κ. Claudio Martini θα παρουσιάσει σύνοψη των γενικών συμπερασμάτων των εργασιών. Επίσης θα παρουσιαστούν τα νέα μέλη (Περιφέρειες) της Διάσκεψης καθώς και η νέα της ιστοσελίδα.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

CRPM

Αναλυτικό πρόγραμμα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos