Οι πράκτορες του πλανήτη εκπαιδεύουν τους μαθητές του Αγ. Νικολάου
εκπαιδεύοντας τους μαθητές

Στο νησί της Κρήτης καταφτάνουν οι Πράκτορες του Πλανήτη οι οποίοι από κοινού με το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη θα αναθέσουν στους μαθητές του Αγίου Νικολάου

δύο άκρως μυστικές αποστολές υψηλού βαθμού δυσκολίας για να προστατευτεί η Γη μας!

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου επίλεκτη ομάδα της οργάνωσης θα αποβιβαστεί στο νησί για να εκπαιδεύσει περισσότερους από 300 μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου.

Στην πρώτη τους αποστολή “Σώστε τον πλανήτη από τα σκουπίδια” οι νέοι πράκτορες θα λάβουν 13 απόρρητους φακέλους με πολύτιμες πληροφορίες, θα τοποθετήσουν 24 κρίσιμα στοιχεία στο ταμπλό της τάξης τους, θα εξιχνιάσουν μυστήρια, θα πραγματοποιήσουν πειράματα και έρευνες και θα κατασκευάσουν “υπερόπλα” , για να σώσουν τον κόσμο από τα σκουπίδια.

Στην άλλη αποστολή, “Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις” θα γίνει κατανομή των μαθητών σε ομάδες πρακτόρων! Τα μέλη τους θα συλλέξουν στοιχεία που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τα σοβαρότητα του προβλήματος και κυρίως να αντιληφθούν τις αιτίες που τα προκαλούν.

Μέσα από το τρίπτυχο Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω, θα πειραματιστούν με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και τη δράση των παιδιών. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οργάνωσης έχουν λάβει την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, πιστεύοντας ακράδαντα πως η ευαισθητοποίηση των νεότερων γενεών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή συμπεριφοράς προς το περιβάλλον, υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, διοργανώνει περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για παιδιά, καθώς και επισκέψεις γνωριμίας με τη βιοποικιλότητα της ανατολικής Κρήτης.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, Τζίνα Μαμιδάκη δήλωσε: “Το ζήτημα της διαρκούς, ραγδαίας υποβάθμισης του περιβάλλοντος μας απασχολεί ιδιαίτερα και είναι χρέος μας να εργαστούμε προς την κατεύθυνση που θα ενισχύσει την πολύτιμη γνώση και θα ενδυναμώσει την αγάπη των πολιτών για αυτό. Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα συνεισφέρει στη δημιουργία ευαίσθητων και αφυπνισμένων ανθρώπων που θα δρουν ευνοϊκά προς τον πλανήτη που μας φιλοξενεί“.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos