Γ.Γ. Περιφέρειας - Πρόεδροι ΕΒΕ«Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε με τους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση « ANUGA » το καλύτερο δυνατό πρόσωπο της Κρήτης. Είναι μια κοινή προσπάθεια των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας. Είναι το πρώτο βήμα σε ένα σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί ώστε να γίνει, το κυρίαρχο για μας, να δοθεί μια ενιαία εικόνα της Κρήτης.»

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, παντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα με τους Προέδρους των τεσσάρων Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης, σχετικά με το θέμα της συμμετοχής στην έκθεση « ANUGA », που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία τον Οκτώβριο του 2005.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ.Γ έχουν ως εξής:

Γ.Γ: Σε συνάντηση που είχα με τα Επιμελητήρια της Κρήτης αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια συνεργασία των Επιμελητηρίων και μεταξύ τους, η οποία ήδη υπάρχει, και σε σχέση με την Περιφέρεια. Έτσι λοιπόν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας θα γίνουν ορισμένες κινήσει, οι οποίες αφορούν κυρίως το εξαγωγικό εμπόριο. Ως ξεκίνημα είναι η συμμετοχή στην έκθεση «ANUGA» στην Κολωνία τον Οκτώβριο του 2005. Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε με τους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο της Κρήτης. Είναι μια κοινή προσπάθεια των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας. Είναι το πρώτο βήμα σε ένα σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί ώστε να γίνει, το κυρίαρχο για μας, να δοθεί μια ενιαία εικόνα της Κρήτης. Έτσι λοιπόν, πέραν του τουρισμού που καλούμε τους άλλους να τον καταναλώσουν εδώ, έχουμε τα δικά μας προϊόντα, τα οποία εξάγουμε, και θα παρουσιαστούμε στις χώρες αυτές για να υποστηρίξουμε. Μια κοινή εικόνα προϊόντος προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα λογότυπο Κρήτης. Δεύτερον, ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν τα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να έχει ένα προϊόν της Κρήτης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι μακρύς ο δρόμος εμείς όμως ξεκινάμε φιλόδοξα, με κέφι, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το επόμενο βήμα μετά την « ANUGA » είναι να φτιαχτεί ένα πλέγμα δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, με συμμετοχές σε εκθέσεις αλλά και παρουσία στις διάφορες χώρες, συναντήσεις με επιχειρηματικό κόσμο. Αυτό θα το αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια, με τη συνεργασία, όπως πάντα της Περιφέρειας, για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα της Κρήτης.

Ερ: Υπάρχει κάποιος προϋπολογισμός;

Απ: Υπάρχει ένα budget , το οποίο καλύπτει αυτή τη στιγμή τη συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη έκθεση. Ένας πρώτος προϋπολογισμός είναι 220 χιλιάδες ευρώ και αφορά στην ενοικίαση ενός περιπτέρου 300τ.μ, με τη συμμετοχή 20 επιχειρήσεων. Εάν αυξηθούν οι επιχειρήσεις θα μεγαλώσει το περίπτερο. Πάνω σε αυτό, υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

 Το Επιμελητήριο Λασιθίου, εκπροσώπησε ο Διευθυντής.

(Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos