Το εμπόδιο ίσα - ίσα που φαίνεται

Από το ατύχημα

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός δρόμου από τον Αγιο Νικόλαο, έως τη διασταύρωση προς Δράσι, για το οροπέδιο Λασιθίου.
Έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
Κάποια τμήματα έχουν τελειώσει, κάποια άλλα ακόμα κατασκευάζονται.

Όμως, σε κάποια σημεία, οι κακοτεχνίες, αποτελούν εν δυνάμει παγίδες για τον ανυποψίαστο οδηγό.

Στο τμήμα από τον υποσταθμό της ΔΕΗ έως το Σχίσμα στα Λακώνια, περιοχή Σφουγγομάλι, όπως κανείς ανεβαίνει προς τα Λακώνια, στη δεξιά πλευρά του δρόμου βρίσκονται τα σημεία εκείνα απορροής των υδάτων που συγκεντρώνει ο δρόμος, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί όλη η υδρορροή, με αποτέλεσμα τα χόρτα που έχουν φυτρώσει στο μεσοδιάστημα, κρύβουν αυτά τα σημεία απορροής, που βρίσκονται δίπλα στο οδόστρωμα, κάτι που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 τροχαία ατυχήματα μετά τη παράδοση του δρόμου στη κυκλοφορία, ορισμένα από αυτά, με τραυματισμούς, οδηγών.
Έχουμε πολλές φορές ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Οι δικαιολογίες πάμπολλες, επί της ουσίας τίποτα. Καμία αποψίλωση για να φανούν οι τσιμεντένιες κατασκευές, καμία προσπάθεια να επισημανθούν, καμία προσπάθεια να κατασκευαστούν οι υδρορροές που θα αναδείξουν αυτά τα σημεία.

Πρόσφατο συμβάν το πρωί του Σαββάτου, (13/10), όταν ένα φορτηγό, μεταφέροντας βαρύ φορτίο, χτύπησε και τα δύο ελαστικά του από τη δεξιά πλευρά, έσπασε άξονες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.
Σε παλαιότερες περιπτώσεις προκλήθηκαν και τραυματισμοί.

Πότε, λοιπόν, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, θα αποφασίσουν να παρέμβουν; όταν χάσει τη ζωή του κάποιος οδηγός; όταν θα κληθούν κατηγορούμενοι για κατ’ εξακολούθηση έκθεση των οδηγών σε κίνδυνο, αφού γνωρίζουν εδώ και χρόνια το πρόβλημα; ή όταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos