η Σπιναλόγκα, από αέρος
η Σπιναλόγκα, φέτος αρκετοί επισκέπτες θα τη δουν από τη θάλασσα ….

Μετά την αύξηση του εισιτηρίου για την είσοδο στη Σπιναλόγκα από 2 σε 8 ευρώ, πληροφορίες που έφτασαν σε μας, θέλουν τα τουριστικά γραφεία που θα μεταφέρουν εκδρομείς στη Σπιναλόγκα, να τους κρατούν μέσα στα καΐκια, να τους ξεναγούν μέσα από τα πλεούμενα, χωρίς να αποβιβάζονται στο νησί και μπαίνουν παραμέσα. Οπότε εάν συμβεί αυτό, τα έσοδα του μνημείου θα συρρικνωθούν σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Κάποιοι βέβαια λένε, μα οι Ευρωπαίοι φίλοι μας όταν επισκεπτόμαστε τα μνημεία τους, τα εισιτήρια είναι τσουχτερά, οπότε γιατί παραπονιούνται με τις αυξήσεις των δικών μας τιμών εισόδου στα μνημεία που και πάλι είναι χαμηλότερες από τις δικές τους; Ίσως εάν η αύξηση ήταν λελογισμένη σε σχέση με τα ισχύοντα τόσα χρόνια και όχι απότομα 200% πάνω, να περιοριζόταν το αρνητικός αντίκτυπος.

Οπότε αν μια τετραμελής οικογένεια θέλει 4Χ8 ευρώ για να πάει στο νησί και 4Χ8 για να μπει, δηλ, 64 ευρώ, θα προτιμήσει να δει τη Σπιναλόγκα από μακριά. Όπως άλλωστε και τα τουριστικά γραφεία σκέφτονται να γλυτώσουν τα 8 ευρώ κατ΄άτομο, μετατρέποντας σε πλωτή τη ξενάγηση ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos