Οι φίλοι του παιδιού χαιρετίζουν τη δημοσίευση της απόφασης για το κέντρο αποκατάστασης
από παλαιότερη συνάντηση στην ΔΥΠΕ

Το Δ.Σ. του Σωματείου “οι φίλοι του παιδιού της Κρήτης” χαιρετίζει την δημοσίευση της αποφάσεως των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία τροποποιείται ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο»,

ώστε να περιλαμβάνει και το υπό δημιουργία Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Η εξέλιξη αυτή τερματίζει μακρά προπαρασκευαστική περίοδο και εγκαινιάζει το στάδιο της τελικής πραγματοποίησης του έργου.

Έχουν παρέλθει ήδη περισσότερο από 15 χρόνια, από την υποβολή της προτάσεως του τότε Διοικητή του Νοσοκομείου, για την δημιουργία Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στο Υπουργείο Υγείας. Το Σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε το αίτημα και στο διάστημα που μεσολάβησε έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι, για την αναγκαιότητα αλλά και την δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου. Επί πλέον διέθεσε για τη στέγαση του Κέντρου οικόπεδο ιδιοκτησίας του, το οποίο απ’ όλους κρίθηκε κατάλληλο και σε πρόσφορη θέση για τον σκοπό αυτό.

Είναι επομένως δίκαιη η ικανοποίηση μας, για την εξέλιξη αυτή, η οποία φέρνει πιο κοντά το όνειρο της δημιουργίας μιας σύγχρονης μονάδας νοσηλείας, που θα καλύψει πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του νησιού μας και θα βοηθήσει στην πρόοδο του τόπου μας. Στο διάστημα αυτό χέρι βοήθειας πρόσφεραν η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση και η πολιτική εκπροσώπηση του τόπου, προς τους οποίους απευθύνουμε δημόσια ευχαριστίες. Ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε να εκφράσουμε στο βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, που από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην πρόσκληση μας και βοήθησε ουσιαστικά στην παρούσα ευτυχή εξέλιξη, καθώς και στον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο», κ. Νίκο Παντιέρα, για την πίστη και την επιμονή του στην δημιουργία του Κέντρου.

Οι φίλοι του παιδιού χαιρετίζουν τη δημοσίευση της απόφασης για το κέντρο αποκατάστασης
τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ που τράβηξε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους

Στην έναρξη του νέου σταδίου, οφείλουμε να επισημάνουμε προς τους αρμόδιους, τα παρακάτω :

– Το έργο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά χρόνια, ενώ προορίζεται να καλύψει επείγουσες ανάγκες Υγείας. Η περαιτέρω καθυστέρηση συνεπάγεται κοινωνικό και οικονομικό κόστος, ιδίως για τις οικογένειες των ασθενών που σήμερα αναγκάζονται να εκπατρισθούν εκτός Κρήτης, προκειμένου να τύχουν κατάλληλης νοσηλείας.

– Είναι ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος, εκτός από εκείνον που τεχνικά απαιτείται για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση του έργου. Η έγκριση της προμελέτης, η διανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, η ανάθεση, σύνταξη και έγκριση της μελέτης, έχουν πλέον προτεραιότητα.

– Τα ίδια ισχύουν και για την εκτέλεση του έργου, όπως και για την

προμήθεια και εγκατάσταση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού, την πρόσληψη προσωπικού και ότι άλλο ήθελε απαιτηθεί στην πορεία.

– Η συνδρομή της κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών μας εκπροσώπων, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη προκειμένου να ευδοκιμήσει τελικά η προσπάθεια.

Νεάπολη 20/02/2017

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Γιώργος Ν. Χουρδάκης                                 Γιάννης Δ. Δαμιανάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos