Ολικός παγετός και στους δρόμους
οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Κρήτη έχουν προκαλέσει προβλήματα κίνησης

Οι κάτω του μηδενός θερμοκρασίες (ολικός παγετός) σε πολλά σημεία των δρόμων στο νομό Λασιθίου, έχουν προκαλέσει ως πρώτο και κύριο πρόβλημα το πάγωμα των δρόμων, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η κυκλοφορία, ή να γίνεται με δυσκολία.

Στο οροπέδιο Λασιθίου με θερμοκρασία που έφτασε στα -16,3 βαθμούς Κελσίου, ναι μεν ο δρόμος από τη πλευρά της Χερσονήσου έμεινε ανοικτός, αλλά η κυκλοφορία δύσκολη έως αδύνατη λόγω του πάγου.

Στον Άη Γιώργη στο Σεληνάρι, επίσης η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί νταλίκα και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μην εκτελούν δρομολόγια, όπως επίσης και σε περιοχές της Σητείας, όπως Χαμέζι, Τουρλωτή, ή και Ζήρος. Η αστυνομία έχει κλείσει όλα τα συγκεκριμένα τμήματα των δρόμων.

Για όσους θέλουν να κινηθούν προς διάφορα σημεία με κάποιο υψόμετρο καλύτερα να επικοινωνούν με την αστυνομία, αλλά και να έχουν αλυσίδες.

Άλλες ζημιές που προκαλούνται από τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σπάσιμο των σωλήνων που παγώνουν, λόγω της διαστολής του πάγου, αλλά και καταστροφή καλλιεργειών.

Πρωί Δευτέρας η θάλασσα στη Παχεία Άμμο αχνίζει:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos