Παραλιακό μέτωπο

Ιεράπετρα

Ολοκληρώθηκαν στις 15/4/2008 οι διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με την Κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Ιεράπετρας.
Στις τρεις συνεδριάσεις δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας, (12/4, 14/4 & 15/4) φορείς, σύλλογοι, ομάδες πολιτών και συνδημότες μας εξέθεσαν τις απόψεις τους σε σχέση με τις θεματικές ενότητες “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ”, “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ” & “ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ”.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, «σύμφωνα με τις οδηγίες και το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Εσωτερικών κάθε Δήμος άνω των 10.000 κατοίκων πρέπει να εκπονήσει και να καταθέσει έως τις 30 Απριλίου 2008 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την τρέχουσα δημοτική περίοδο» και γνωστοποίησε ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Ιεράπετρας, περιλαμβάνει τρεις φάσεις:
1) την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σε δομές, ανθρώπινο δυναμικό και υφιστάμενες δράσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων,
2) το σχεδιασμό μιας νέας δομής, μεθοδολογίας, διαδικασιών και δημοτικών πολιτικών,
3) την οικονομική αποτίμηση όλων των σχεδιαζόμενων δράσεων του Δήμου, καθώς και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησής τους».
Το όραμα του Δήμου Ιεράπετρας συνέχισε ο κ. Δήμαρχος είναι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας ευημερούσας και ενός Δήμου Αποτελεσματικού στη διεκδίκηση της Αειφόρου Ανάπτυξης. Σε αυτήν την Ιεράπετρα πρωτεύουσα δύναμη είναι ο Άνθρωπος.
Μετά τον κοινωνικό διάλογο και τη διαβούλευση, θα ενσωματωθούν οι προτάσεις και οι θέσεις των φορέων και της τοπικής κοινωνίας, των Νομικών Προσώπων του Δήμου, και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα έρθει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την πρακτική άλλων Δήμων να αναθέτουν την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου σε ιδιώτες, ο Δήμος Ιεράπετρας συντάσσει εξ ολοκλήρου το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τη συνεργασία της Επιστημονικής Ομάδας Έργου, των Οργάνων Διοίκησης, των Υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων του Δήμου και των Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου Ιεράπετρας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos