Με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαδάκη

Από την επίσκεψη στο Δήμο

Ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη δηλώνουν οι δεκαέξι ομογενείς τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Δήμο Χερσονήσου στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο: «Πρόγραμμα φιλοξενίας ομογενών τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα για το 2008».
Οι δεκαέξι συνολικά απόδημοι τρίτης ηλικίας που προέρχονται από τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν – και φέτος είναι λιγότεροι από ποτέ, λόγω του πρόσφατου δράματος- θα παραμείνουν στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Έχουν επισκεφθεί ήδη το μουσείο «Λυχνοστάτης» και παρακολούθησαν το μεγάλο μουσικοχορευτικό φεστιβάλ «ο Βορράς συναντάει το Νότο» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ανοιχτό θέατρο του Creta maris στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τη Δευτέρα ξενάγηση στα Δημοτικά Διαμερίσματα της ενδοχώρας του Δήμου (Ποταμιές – Αβδού – Γωνιές – Κερά). Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, οι ομογενείς σήμερα θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα σε παραδοσιακή βραδιά που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου, στην ταβέρνα «Πεύκος» στις Ποταμιές. Άλλωστε, πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η σύσφιξη των δεσμών με την πατρίδα και η γνωριμία τους με τους κατοίκους των περιοχών που υλοποιούν το πρόγραμμα.
Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, που συνεργάζονται με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και την Ε.Ν.Α.Ε.

Από το Δήμο Χερσονήσου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos